• dijous 2 de febrer del 2023

Cort estudia comprar una de les claus de la ciutat i el regne de Mallorca si se'n confirma l'autenticitat

img

PALMA, 29 Ago.

L'Ajuntament de Palma no descarta l'adquisició d'una de les claus de Mallorca la ciutat i el Regne de Mallorca que ara s'han cedit temporalment a la ciutat si se'n confirmés l'autenticitat.

Ho ha explicat a l'Ajuntament el regidor d'Educació, Llorenç Carrió, que ha presentat amb l'alcalde, Josep Hila, i la conservadora i directora del Castell de Bellver, Magdalena Rosselló, la troballa d'una de les dues claus que els agermanats van lliurar a l'emperador Carles V al final de les revoltes del segle XVI.

< p> Després d'aconseguir seguir el rastre d'una de les claus fins a un comprador a Dallas (Estats Units), que l'ha cedit temporalment per estudiar-lo en el marc de la commemoració dels 500 anys de la Germània, ara s'ha iniciat l'estudi per confirmar la seva autenticitat i poder exposar-la a la ciutadania.

E L'alcalde, José Hila, ha destacat que la clau "forma part d'una història que s'ha de conèixer en profunditat". Hila ha subratllat la possibilitat de finalitzar el record de les revoltes de la Germània amb la possibilitat de mostrar a la ciutadania una d'aquestes peces.

Rosselló, per part seva, ha argumentat que es tracta d'una peça que l'Ajuntament "hauria de tenir".

Notícies més vistes Avui