Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cort justifica el cessament de Sánchez, Truyol i Muñoz per la seva oposició "destructiva" i les portaveus ho consideren un "càstig".

Cort justifica el cessament de Sánchez, Truyol i Muñoz per la seva oposició

PALMA, 29 de febrer.

El equip de govern de Cort ha justificat el cessament de les presidentes de tres comissions --Rosario Sánchez (PSOE), Neus Truyol (MÉS) i Lucía Muñoz (Podemos)-- per la seva "oposició destructiva" i les portaveus, per la seva part, han considerat que es tracta d'un "càstig".

Així ho ha defensat aquest dijous la portaveu municipal i regidora de Hisenda, Funció Pública i Govern Interior, Mercedes Celeste, en el ple de febrer, en el qual ha assegurat que "lamentablement" les portaveus de l'oposició "han decidit amb la seva actitud que es torni a la situació passada" i "han defraudat la confiança".

"Han estat deslleials amb la ciutadania de Palma i per això diem prou", ha apuntat Celeste, remarcant que "fan oposició destructiva" i "s'oposen a criteris tècnics".

Per la seva part, Sánchez, Truyol i Muñoz han criticat la decisió del cessament presa per l'alcalde el passat 21 de febrer. La portaveu ecosoberanista ha considerat que es tracta d'un "càstig" i ha reclamat una explicació per part de Martínez.

En aquesta línia, Sánchez i Muñoz han lamentat el seu cessament i han assegurat que "no entraran en el seu joc" i que continuaran "fent una oposició activa". "L'alcalde volia representar que tendia la mà a la resta de grups --donant les presidències de comissions a l'oposició-- i avui es retira la paraula donada", ha assenyalat.

Igualment, el decret d'alcaldia de revocació de les presidències de la Comissió de Comptes, Economia i Recursos Humans, de la d'Urbanisme i Medi Ambient i de la de Vigilància de la contractació, Infraestructures i Desconcentració Territorial ha quedat aprovat amb els vots a favor de PP i Vox.