• dimecres 7 de juny del 2023

Cort no té previst comprar la Clau del Regne de Mallorca, encara que "segueix sent una peça singular"

img
PALMA, 19 Oct. El regidor d'Educació, Llorenç Carrió, ha afirmat aquest dimecres que l'Ajuntament de Palma no té intenció, de moment, de comprar la Clau del Regne de Mallorca, després que un informe hagi datat la peça com una “recreació històrica” del segle XIX i no com una peça elaborada al segle XVI, com inicialment es va creure, encara que, ha insistit segueix sent "una peça interessant i singular".

La possibilitat que es tractés d'una peça original del segle XVI, ha recordat a preguntes dels mitjans a la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, havia fet al Consistori plantejar-se la seva adquisició en el context de la celebració dels 500 anys de la Germània com a peça d'aquella època, extrem que ara ha quedat apartat.

No obstant, Carrió ha insistit en diverses ocasions que la compra unca va arribar a plantejar-se formalment i que la intenció d'exposar-la perquè la ciutadania la pugui contemplar es manté.

El regidor ha explicat que malgrat la datació final no concorda amb les esperances inicials de comptar amb un objecte contemporani de la Germània, es tracta d'una peça d'or feta a mà per la qual cosa segueix contenint "una reivindicació del llegat" d'aquell episodi.

A més, ha avançat que gràcies a aquests estudis s'ha desvetllat que no es tractaria duna peça sinó duna combinació de fins a 16 peces. L'edil ha assenyalat que la responsable de l'estudi explicarà properament els detalls de l'estudi.

Cal recordar que el mes d'agost passat, l'Ajuntament va presentar la peça com a possiblement una de les dues claus que els agermanats 'haurien lliurat a l'emperador Carles V al final de les revoltes del segle XVI per ser sotmesa a un estudi de datació.

Notícies més vistes Avui