• dimecres 7 de desembre del 2022

Cort penja al balcó la bandera Trans com a mostra de suport al col·lectiu

img


PALMA, 25 Oct.

L'Ajuntament de Palma ha penjat aquest dimarts al seu balcó la bandera Trans, a el marc del programa d'activitats posat en marxa pel consistori per commemorar l'octubre Trans i com a mostra de suport a aquest col·lectiu.

Segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa, Cort ha penjat aquest dimarts a el seu balcó la bandera Trans com a mostra de suport a aquest col·lectiu. L'acte s'emmarca en el programa d'activitats engegat pel consistori per commemorar l'octubre Trans i que des del dia 14 i fins al 5 de novembre inclou prop d'una desena de propostes.

El regidor del Justícia Social, Feminisme i Lgtbi+, Alberto Jarabo, ha explicat que "aquest acte simbòlic vol acompanyar la visibilització d'aquest col·lectiu que ha estat ignorat i menyspreat històricament". "Creiem que es tracta de persones que sempre han existit i que defensen la seva identitat. Nosaltres com a institució hem d'acompanyar les seves reivindicacions, afavorir-ne la visibilització i lluitar per l'ampliació dels seus drets", ha afegit.

Cal recordar que el Dia de la Despatologització Trans se celebra cada any el tercer dissabte doctubre. Es tracta d'una iniciativa que va sorgir el 2009 de la mà de la plataforma Stop Trans Pathologization amb l'objectiu d'eliminar totes les categories diagnòstiques que puguin afectar les persones del col·lectiu trans.

A l'acte de la penja de la bandera Trans al balcó de Cort han assistit l'alcalde de Palma, José Hila, el regidor de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi+, Alberto Jarabo, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, el regidor de cultura i Benestar Social , Antoni Noguera, el regidor de Districte Llevant, Daniel Oliveira, la regidora del grup Municipal Popular, Mercedes Celeste, la regidora del grup Municipal Ciutadans, Eva María Pomar i representants de diferents entitats Lgtbi+.

Notícies més vistes Avui