• dimarts 6 de juny del 2023

Cort posarà en marxa al novembre la recollida porta a porta a Son Espanyol, Son Sardina, sa Garriga i Establiments

img


PALMA, 18 Oct.

L'Ajuntament de Palma posarà en marxa el proper mes de novembre la recollida porta a porta a Son Espanyol, Son Sardina i sa Garriga i Establiments (amb la zona rural del Secar de la Reial).

En una nota de premsa, Cort ha detallat aquest dimarts que Emaya implantarà per fases la recollida selectiva de residus, començant el dia 14 de novembre a Son Espanyol, el dia 21 del mateix mes a Son Sardina i Sa Garriga i, finalment, el dia 28 a Establiments i la zona rural del Secar de la Real.

La recollida selectiva consisteix a rebutjar els residus --que s'han separat prèviament-- davant de la porta de la casa o en un punt proper --en uns dies i en unes hores determinades-- , segons el tipus de fracció -resta, paper i cartró, vidre, matèria orgànica i envasos-.

En aquest sentit, el Consistori ha defensat que es tracta del sistema "més eficient" per incrementar el reciclatge, a més del més "còmode i pràctic" per a la ciutadania. "Així ho demostra l'experiència de molts municipis de Mallorca, on ja funciona des de fa anys i ja s'ha convertit en un sistema acceptat per a la ciutadania amb taxes de recollida selectiva superiors al 60%", ha explicat.

>

A més, Emaya ha avançat que està repartint, per cada vivenda i des d'ahir, dues galledes d'escombraries per a la matèria orgànica i un recipient per al vidre i el paper

Emaya ha establert tres tipologies de zones de recollida, segons la situació. La primera té a veure amb els habitatges situats a zones de recollida, que han de treure els residus a la porta de casa als recipients determinats per a cada fracció.

A continuació, en el segon cas, si els vehicles de recollida no poden arribar a la porta dels domicilis, s'habilitarà un punt on puguin penjar les bosses de cada fracció al recipient i el dia establert.

En tercer lloc, als habitatges de zones rurals disperses, sense servei de residus, s'habiliten tres àrees d'aportació tancada i accessibles amb la targeta ciutadana --prèvia sol·licitud--, on es poden llençar els residus separats a les fraccions corresponents.

Emaya ha indicat que s'està duent a terme una intensa campanya de sensibilització i difusió per donar a conèixer aquest sistema de recollida amb xerrades i taules informatives a tots els barris implicats.

Per això, aquest dilluns va tenir lloc la primera sessió informativa a Son Espanyo a la qual van assistir més de 120 persones i aquest dimecres es disposaran diversos punts informatius en aquesta zona. A la resta de barris tindran lloc "més endavant".

L'entitat ha recordat que entre els mesos de gener i abril d'aquest any es van celebrar diverses reunions amb associacions de veïns i assemblees per recollir propostes de la ciutadania i dissenyar el sistema de recollida adaptat a les necessitats dels usuaris.

Notícies més vistes Avui