• dimarts 6 de juny del 2023

Cort prohibirà la circulació de les galeres quan es registrin altes temperatures a partir del dia 25

img

PALMA, 16 Ago.

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts la prohibició de la circulació de les galeres de cavalls quan l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anunciï alerta groga, taronja o vermella per altes temperatures, a partir del proper dia 25 d'agost.

En un comunicat, l'Ajuntament de Palma ha avançat que la prohibició entrarà en vigor després de modificació de l'ordenança de galeres el proper dia 25, un cop hagin transcorregut els 15 dies hàbils que estableix la normativa.

En concret, la modificació impulsada per l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'ordenança introdueix a l'article 24 del reglament la prohibició de fer treballar els animals quan es declari oficialment per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) fenòmens meteorològics adversos per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt sever de temperatures".

D'altra banda, a l'article 37 del Reglament s'estipula que "el conductor ha de suspendre el servei quan apreciï que el vehicle o la cavalleria no compleix les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic segons el que preveu
l'article 24, mentre no s'adoptin mesures correctores pertinents”.

En aquest sentit, la modificació del reglament es va aprovar de forma inicial al ple del mes de maig passat i, després dels 30 dies de presentació d'al·legacions, es va aprovar al ple del mes de juliol de manera definitiva i es va publicar al BOIB el 2 d'agost passat.

Finalment , el Consistori recorda que el 2018 aquesta suspensió del servei es va aprovar mitjançant un Decret d'Alcaldia. Després, el Jutjat del contenciós administratiu núm. 2 de Palma va estimar parcialment un recurs contra aquest Decret i va estipular que la forma per introduir aquesta prohibició s'havia de fer mitjançant una modificació de l'Ordenança i no mitjançant un Decret.

Notícies més vistes Avui