• dimecres 29 de març del 2023

Cort publica les bases dels premis Ciutat de Palma 2022

img

PALMA, 12 Ago.

L'Àrea de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha publicat les bases dels premis Ciutat de Palma 2022, amb una dotació de 94.000 que es repartiran entre deu categories.

En una nota de premsa, Cort ha indicat aquest divendres que aquestes bases es poden consultar al BOIB del 9 d'agost. Les obres es podran presentar fins al 14 d'octubre a les 23.59 hores.

Des de Cultura han assenyalat que l'any passat es van presentar un total de 888 autors, amb 1.688 obres, i han fet una crida per a que es presentin propostes.

Les deu categories que formen part dels Premis Ciutat de Palma 2022 són en primer lloc, Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la que està dotat amb 26.000 euros i l'edició de l'obra guanyadora.

Aquest té com a finalitat donar suport a la creació literària en llengua catalana i reconèixer la tasca dels escriptors. Les obres que concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català, amb una extensió entre 150 i 300 pàgines.

El Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia té una dotació de 12.000 euros , per tal de donar suport a la creació literària i els autors en llengua catalana. També s'hi inclou l'edició de l'obra guanyadora. Els candidats han de presentar textos originals i inèdits, de temàtica lliure i en català. L'extensió serà entre 300 i 800 versos. El premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals està dotat amb 12.000 euros. El jurat seleccionarà un màxim de deu obres finalistes que formaran part d'una exposició amb motiu de les Festes de Sant Sebastià, la qual romandrà oberta fins al març del 2023. A més, l'Ajuntament durà a terme un projecte artístic amb l'artista premiat durant l'any següent. La finalitat d'aquesta categoria és donar suport a la creació artística contemporània, contribuir al dinamisme del sector de les arts visuals i reconèixer la tasca dels creadors.

El Premi Ciutat de Palma de Còmic té una dotació de 10.000 euros per tal de donar suport al sector del còmic i als creadors. Les obres poden ésser en castellà o català. L'estil, el tractament i el gènere són lliures, i es poden presentar treballs en blanc i negre i color, i d'un autor o creadors diversos. L'Ajuntament editarà l'obra guanyadora.

El Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere està dotada amb 6.000 euros, es guardonaran enregistraments musicals que hagin realitzat artistes establerts a les Balears. Les obres que es presentin han de ser enregistraments originals de qualsevol gènere i àlbums de llarga durada, amb un mínim de 30 minuts.

El Premi Ciutat de Palma Margaluz d'Arts Escèniques està dotat amb 6.000 euros, estimular la producció escènica de qualitat i reconèixer la tasca dels creadors. Es poden presentar produccions professionals de teatre de text, musical, objectes, dansa i circ. Cal que les peces s'hagin estrenat o representat a Palma entre l'1 d'octubre del 2021 i el 30 de setembre del 2022.

El Premi Ciutat de Palma a Maria Forteza d'Audiovisuals comprèn les categories de documental, amb 6.000 euros de dotació i de curtmetratge, amb 4.000 euros. La finalitat del premi és estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat. Les obres que es presentin han de ser produccions audiovisuals dautors i productors establerts a Balears. Els projectes poden ser d'un o més autors.

El Premi Ciutat de Palma Montserrat Casas de Recerca té una dotació de 6.000 euros per contribuir a la recerca vinculada a Palma en els àmbits de les humanitats i ciències socials. Els projectes que es presentin han de ser inèdits, a càrrec d'un o més autors.

El Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme està dotat amb 3.000 euros. La seva finalitat és estimular el periodisme de recerca i promoure, incentivar i reconèixer la feina dels professionals que treballen per treure a la llum informacions de rellevància. Els treballs que el concursin hauran de ser en català i hauran de tenir Palma com a eix quant a la temàtica o el marc dincidència. Cada autor o coautors poden presentar tres treballs com a màxim.

Es poden presentar articles, sèries d'articles, reportatges i treballs de fotoperiodisme, que s'hagin publicat a premsa impresa o digital, publicacions periòdiques, ràdio, televisió, blocs i altres canals digitals des de l'1 de gener de 2021 i el 30 de setembre de 2022.

El Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic té una dotació de 3.000 euros per tal de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca de conservació i divulgació daquest patrimoni. S'hi pot presentar qualsevol persona que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional. Els treballs poden ser projectes gastronòmics i culinaris.

Notícies més vistes Avui