Cort renova i substitueix l'enllumenat del parc Rosa Bueno i dels carrers de l'entorn.

Cort renova i substitueix l'enllumenat del parc Rosa Bueno i dels carrers de l'entorn.

El projecte al Rafal Nou té un pressupost de 418.184 euros i estarà finalitzat al mes de març de 2024.

PALMA, 17 Des.

L'Ajuntament de Palma renova i substitueix l'enllumenat del parc Rosa Bueno, al barri del Rafal Nou, i dels carrers de l'entorn, un projecte que té un pressupost de 418.184 euros i estarà finalitzat al mes de març de 2024.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha informat que, a través de l'àrea d'Infraestructures, està duent a terme el projecte de substitució i reforma del sistema d'enllumenat públic al parc Rosa Bueno, al barri de Rafal Nou, i en diferents carrers de l'entorn.

El projecte, que té un pressupost de 418.184 euros, consistirà en la substitució de les làmpades halògenes de la zona per altres de tecnologia LED amb l'objectiu de millorar la seva eficiència i fomentar l'estalvi energètic de les instal·lacions.

Els treballs, amb un termini d'execució de nou mesos, estaran acabats al març de 2024 i consistiran en la substitució de 190 lluminàries i la instal·lació de 91 faroles noves a la zona per adequar els nivells lumínics a la normativa vigent. En total, en l'àrea d'actuació, quedaràn 281 punts de llum operatius amb la mencionada tecnologia LED.

A més del ja esmentat parc, l'àmbit d'actuació de la reforma de l'enllumenat comprèn els carrers Biniamar, Selva, Ses Salines, Biniali, Joan Estelrich Artigues, Àlber, Pina, Moscari i el Camí Salard. Així mateix, s'inclouen en el projecte els passatges particulars Escorca, Llubí, Búger i Sencelles.

L'Ajuntament de Palma ha optat per aquest tipus de lluminàries ja que la seva vida útil és superior a les halògenes, necessiten menys manteniment i són més respectuoses amb el medi ambient. Només amb aquesta actuació s'evitarà l'emissió de 41,4 tones de CO2 a l'any, el que equival a la plantació de 248 arbres.

Tags

Categoría

Illes Balears