• divendres 31 de març del 2023

Cort rep 800 bicicletes per a la nova Bicipalma i renovarà les estacions de forma progressiva

img

S'està completant la instal·lació de tres estacions en proves, l'última situada a les piscines de Son Hugo

PALMA, 19 Set.

L'Ajuntament de Palma ja ha rebut 800 noves bicicletes per actualitzar el servei de Bicipalma, les estacions del qual anirà renovant de manera progressiva de manera que les primeres podrien entrar en funcionament a finals d'any.

p>

Així ho han explicat l'alcalde de Palma, José Hila, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau i el gerent de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), Pedro Manera, que han visitat aquest dilluns les instal·lacions del magatzem de la nova Bicipalma.

En aquesta nau situada al polígon de Son Castelló es guarden més de 800 bicicletes, 240 elèctriques --amb una autonomia d'entre 60 i 80 quilòmetres--. En aquest lloc es comprova el material i es posa a punt per entrar en funcionament durant els propers mesos. La primera fase de material també inclou 1.100 ancoratges i 72 estacions.

La segona fase de la renovació de Bicipalma suma 130 bicicletes i 13 estacions que s'estan fabricant.

Actualment s'està completant la instal·lació de tres estacions en proves, l'última situada a les piscines de Son Hugo. Les altres dues ja s'han instal·lat a la intersecció de carrer Aragó i Avingudes ia Son Costa. Serviran per provar el funcionament del nou programari.

Segons ha informat l'Ajuntament, la nova Bicipalma entrarà en funcionament per fases, i de manera progressiva se substituiran estacions antigues per altres de noves. Cort ha destacat que amb el nou sistema es podran fer les altes a través d'una web i una aplicació que oferirà informació en directe sobre la xarxa. A més, les bicicletes estaran geolocalitzades.

Així mateix, la xarxa arribarà a una vintena de barris més com Portopí, El Terreny, Son Armadams, Son Oliva, Rafal Nou, Rafal Vell, Viver, La Soledat, Son Moix i Son Hugo, entre d'altres. A més, es podran instal·lar estacions autònomes ja que el sistema d'ancoratges és modular i permet col·locar estacions a punts de la ciutat on es detectin necessitats puntuals.

L'alcalde ha expressat que "és molt emocionant donar alternatives al vehicle privat que siguin còmodes i ajudin a canviar el sistema de transport”. Així mateix, ha ressaltat que "aquestes bicis són també una mostra visual que els fons Next Generation han arribat a Palma", ja que el projecte ha obtingut finançament dins de la convocatòria. La renovació es va adjudicar al juliol a l'empresa 'NextBike' amb un import de 2,99 milions d'euros.

Dalmau, per la seva banda, ha destacat que es connecta Bicipalma amb una xarxa ciclista que ja suma 100 quilòmetres”. El regidor ha apuntat que esperen "que molta gent se sumi" i així es transformin en sostenibles "més de 50.000 desplaçaments diaris de menys d'un quilòmetre que ara es fan amb cotxe".

Notícies més vistes Avui