• divendres 31 de març del 2023

Cort retira el pla de promoció dins del projecte de nòmades digitals i buscarà altres fonts de finançament

img

Navarro afirma que el projecte es manté i que l'estratègia de reposicionar el destí és "compartida"

PALMA, 30 Ago.

L'Ajuntament de Palma retirarà el pla de comunicació externa del projecte 'Digital Farm' per a Platja de Palma a la convocatòria per obtenir finançament de l'impost de turisme sostenible (ITS), si bé vol mantenir el projecte i buscarà altres fonts d'ingressos per fer-ho.

Així ho ha explicat la regidora de Turisme, Elena Navarro, en una roda de premsa convocada després de les queixes de Podem i MÉS per discrepàncies respecte a la promoció turística de la destinació.

La regidora ha defensat el potencial d'aquest projecte per impulsar el canvi de model a Palma, afirmant que pretén reduir el turisme d'excessos desplaçant-lo cap a un altre tipus de turisme de més qualitat. En aquest sentit, ha insistit que aquesta estratègia de reposicionament és "compartida".

Segons Navarro, el projecte tenia dos eixos: el primer, d?uns 600.000 euros d?import, són les accions a adoptar per transformar el destí per fer-lo més atractiu a nòmades digitals --treballadors desplaçats que teletreballen des del destí per a empreses de l'exterior--.

El segon eix, d'uns 550.000 euros més IVA, era el pla de comunicació externa , que incloïa fires, esdeveniments, comunicació a xarxes socials, premsa i ràdio, campanyes publicitàries i també col·laboració amb 'influencers'.

"Si hi ha una sensibilitat [per part dels socis] no tenim cap problema a retirar la partida de promoció turística”, ha dit Navarro, que també ha declarat que “si en aquest tipus de finançament de l'impost turístic no hi cap, no importa, no és el prioritari”.

< p> No obstant això, en retirar aquesta part del projecte, ja no compliria amb les condicions de l a convocatòria del fons de turisme sostenible perquè cal assolir el milió d'euros. "Això és el que parlarem ara", ha apuntat la regidora, afegint que "es barregen diverses possibilitats", com integrar-ho en altres partides o buscar una altra font de finançament.

" El projecte es manté, el que retirem és de la font de finançament; no demanarem aquests diners a ITS”, ha resumit.

Notícies més vistes Avui