• divendres 31 de març del 2023

Cort revisarà el cost de les obres públiques per l'augment de les matèries primeres

img

PALMA, 24 Ago.

L'Ajuntament revisarà els preus dels contractes d'obres públiques per l'increment de les matèries primeres després la guerra d'Ucraïna i la situació derivada de la pandèmia.

En nota de premsa, el Consistori ha explicat que l'objectiu és que s'adeqüin als preus de matèries primeres actuals per donar “tranquil·litat” al sector en un escenari "excepcional" que ha repercutit "de manera directa i imprevisible" en el preu dels materials necessaris per a determinades obres públiques.

En aquest sentit, el Consistori ha detallat que la revisió de preus s'aplicarà als contractes públics d'obres, tant administratius o privats, que es trobin en període d'execució, licitació, adjudicació o formalització en el moment de l'entrada en vigor del Reial decret llei de 2 de març de 2022. /p>

A més, també afectarà aquelles o bres públiques que es publiquin al portal del contractant o s'adjudiquin en el període d'un any des de l'entrada en vigor d'aquest decret llei. llei 3/2022 de l'1 de març de mesures per a la millora de la sostenibilitat del transport de mercaderies per carretera i del funcionament de les cadenes logístiques "perquè ho permet i empara".

Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha afirmat que l'acord dóna resposta al risc que assumeix el contractista a l'hora d'executar un contracte públic.

"Amb aquest acord confirmem que es podran revisar els preus dels contractes d'obres públiques, donant solució a l'encariment dels materials provocat per la situació derivada de la COVID-19 i de la guerra d'Ucraïna”, ha subratllat.

El procediment a seguir per a la revisió excepcional requerirà informe favorable del departament ment que ho proposi així com la dotació pressupostària pertinent.

En concret, d'acord amb la norma estatal, la quantia de l'actualització de l'import no podrà superar el 20 per cent del preu de l'adjudicació del contracte i exigirà la sol·licitud prèvia per part del contractista.

D'aquesta manera, es concedirà una compensació econòmica que consistirà en la diferència entre el cost de materials justificat al contractista a la sol·licitud i el preu dels materials previstos en el pressupost d'execució de material del projecte licitat.

Notícies més vistes Avui