Cort treballa en la regularització dels locals de s'Escorxador, amb dos anys de pagament pendent.

Cort treballa en la regularització dels locals de s'Escorxador, amb dos anys de pagament pendent.

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres un projecte per dur a terme millores en el centre sociocultural s'Escorxador.

PALMA, 17 de gener.

L'Ajuntament de Palma ha afirmat que està treballant per regularitzar la situació dels locals establerts a s'Escorxador, que acumulen dos anys pendents de pagament amb el Consistori.

Així ho ha explicat aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern la portaveu de la corporació municipal, Mercedes Celeste, qui ha detallat que des de desembre de 2021 fins a acabar 2023 no s'han pagat els lloguers. "S'està posant aquest tema, evidentment, en ordre amb els serveis jurídics", ha manifestat Celeste.

A això, la portaveu ha afegit un altre fet, com és que al maig de 2023, abans de les eleccions, l'anterior equip de govern decideixi cobrar a aquests locals l'ocupació de la via pública per les terrasses que tenen a dins.

"Això, els serveis jurídics no ho poden permetre, perquè no ocupen la via pública, és un altre tipus de contracte el que tenen els locals per estar-hi a dins. Ara hem retornat aquest diner cobrat de forma irregular i precipitada i hem establert un cànon per la qual han d'estar-hi; estem negociant com poden abonar els empresaris d'una forma raonable aquests dos anys que tenen pendents de pagament amb l'Ajuntament," ha matitzat.

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres un projecte per dur a terme una sèrie de millores en el centre sociocultural de s'Escorxador.

Entre aquestes millores s'inclouen la instal·lació i renovació de tot el sistema de contraincendis, una modificació integral de la instal·lació elèctrica de l'enllumenat, una renovació dels diferents serveis d'energia i aigua, una nova instal·lació de reg, una millora de l'accessibilitat, la remodelació dels lavabos públics i part de l'escorredor d'aquests banys, i una remodelació de l'oficina de gestió i del sistema de vigilància.

Cal recordar que el 31 de desembre de 2021 va finalitzar la concessió que Cort tenia amb aquesta empresa per a la gestió integral d'aquesta infraestructura. Des de llavors "està essent llarg el procés", ha afirmat Celeste, lamentant que han estat "dos anys força inhàbils en quant a les actuacions que s'havien de fer", quedant a més pendent aquest tema de millores.

Així, ha explicat que, una vegada finalitzat el contracte, l'Ajuntament va realitzar una auditoria per veure en quines condicions es trobava la infraestructura, detectant-se una sèrie d'irregularitats --valorades en 900.000 euros-- achacables a no haver complert la normativa vigent o amb el manteniment suficient. Això, segons la portaveu, era responsabilitat de l'empresa.

Per tant, el Consistori va sol·licitar a la mercantil la quantitat mencionada anteriorment, que ha estat abonada. D'ella, una part s'utilitzarà ara per a realitzar millores d'accessibilitat i contraindecis, mentre que l'Ajuntament aportarà una altra quantitat per a millores en temes d'energia i aigua.

Tags

Categoría

Illes Balears