Notícies Balears.

Notícies Balears.

Costa: "Aquest Govern no acceptarà la discriminació dels ciutadans de les Balears per haver votat el PP".

Costa:

El Govern descarta convocar mobilitzacions com va reclamar Vox

L'Executiu autonòmic reivindicarà des de dilluns a Madrid l''agenda balear'

PALMA, 17 Nov.

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha afirmat aquest divendres que l'Executiu autonòmic "no acceptarà que se discrimini als ciutadans de Balears per haver donat el seu suport al PP".

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest divendres, el portaveu de l'Executiu autonòmic ha assegurat que no serà el Govern balear el que plantegi la legislatura en termes de "confrontació institucional", però ha apuntat que de cap manera s'acceptarà un tracte diferent des de l'Estat "per qüestions de color polític".

Costa ha iniciat la roda de premsa donant l'enhorabona a Pedro Sánchez i acceptant la legitimitat de la seva elecció, tot i que ha admès la "preocupació" de l'Executiu pel preu que el recentment reelegit president "ha pagat i pagarà".

En aquest context, ha avançat que a partir de dilluns s'plantaran a Madrid el que ha anomenat l''agenda balear', que ha concretat en el desenvolupament del règim fiscal, la insularitat digna, la gratuïtat del transport públic, els convenis de carreteres i ferroviaris i la millora de la financiació.

Costa s'ha aturat especialment en la qüestió de la gratuïtat del transport, insistint en què el que no acceptarà el Govern és que el tracte que rebi Balears sigui diferent al de Canàries. "Nosaltres juguem a l'equip de Balears", ha reivindicat.

En tot cas, el portaveu ha descartat la convocatòria, per part del Govern, de mobilitzacions institucionals, situació que havia reclamat Vox, tot i deixant la porta oberta a sumar-se, com ja ha succeït, a les que es puguin convocar. "Aquest Govern ni convoca ni convocarà mobilitzacions", ha insistit.

El que sí que faran serà demanar una reunió del Consell General de Política Fiscal i Financera per abordar els efectes dels pactes del PSOE per a la seva investidura i els seus efectes en les comunitats autònomes.