Notícies Balears.

Notícies Balears.

Costa destaca l'alegria dels assessors fiscals per l'eliminació de l'impost de successions.

Costa destaca l'alegria dels assessors fiscals per l'eliminació de l'impost de successions.

PALMA, 19 Set.

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha assegurat que els assessors fiscals estan "profundament satisfets" amb l'eliminació de l'impost de successions i donacions a les Balears.

Així ho ha indicat el representant de l'Executiu balear a la pregunta del diputat del PSIB Llorenç Pou, qui li ha recriminat que els ciutadans de l'arxipèlag continuïn pagant aquest impost malgrat l'aprovació del decret que l'eliminava en determinats graus de parentiu.

Costa ha defensat que les herències, tant en vida com per causa de mort, no paguen aquest impost a les Balears en cas que la herència recaigui en descendents, cònjuges o ascendants; s'ha reduït en un 50 per cent en favor de germans i nebots o en un 25 per cent si aquests germans o nebots les llegeixen als seus fills.

"A dia d'avui, l'impost de successions i donacions a les Balears és el més baix d'Espanya i l'únic que se sol·licita als contribuents és que valori els seus béns a preu de mercat i el que vol el Govern és que els contribuents no incrementin artificialment el valor dels seus béns per pagar menys d'IRPF", ha subratllat, a més ha afegit que els assessors fiscals recomanen el pagament d'aquest impost en lloc de la segona opció.

D'altra banda, Pou ha contestat que el decret ha implicat "caos jurídic i pressupostari" o la "indignació" dels assessors fiscals per "no haver-los escoltat", pel que ha qualificat l'eliminació de l'impost de "fracàs".

En el torn de rèplica, Costa ha recalcat que s'ha reunit amb els assessors fiscals, els qui li han transmès la seva "profunda satisfacció". De la mateixa manera, ha ironitzat dient que el PSIB presentarà "una allau d'esmenes" per arreglar la "suposada xapuza que han fet".

"No parlin de xapuzes perquè el Govern va ser qui va aprovar la llei del sí és sí que ha deixat anar violadors i pederastes", ha espetegat el representant del Govern.