Costa diu que no s'han desviat del programa del PP ni de l'acord amb Vox: "En el del PSOE no trobo l'amnistia".

Costa diu que no s'han desviat del programa del PP ni de l'acord amb Vox:

Costa anuncia una 'Llei Òmnibus' a la primera meitat del 2024 per a simplificació administrativa amb cinc milions d'euros

PALMA, 20 Des.

El vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha assegurat aquest dimecres que, en la tramitació parlamentària dels pressupostos, l'Executiu no s'ha desviat "ni un mil·límetre" del programa del PP ni de l'acord de 110 punts signat amb Vox per a la investidura.

“En el programa del PSOE no he trobat enlloc la Llei d'Amnistia. Confonen mentir als ciutadans i complir la paraula donada, que és el que fem nosaltres avui”, ha dit Costa durant el debat d'esmenes a la totalitat al pressupost de la seva Conselleria, en el ple del Parlament.

En aquesta intervenció, el conseller també ha assegurat que les seves rebaixes fiscals beneficien les rendes mitjanes i baixes, una afirmació que ha aixecat sonores protestes des de la bancada de l'esquerra per l'exempció de l'impost de patrimoni a fortunes per sota de tres milions d'euros.

El conseller ha aprofitat aquesta compareixença per a anunciar l'aprovació d'una nova 'Llei Òmnibus' -un concepte que es refereix a un projecte que inclou moltes reformes diverses- a la primera meitat del 2024.

L'objectiu d'aquesta llei serà la simplificació de tràmits de la Comunitat Autònoma, la simplificació normativa i la digitalització de l'administració. Comptarà amb una partida de cinc milions d'euros procedents del factor d'insularitat.

El conseller també ha avançat la creació d'un nou ens públic, l'Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions. Implicarà una reorganització de l'organigrama de la Conselleria. Segons Costa, volen que "sigui el principal instrument de transformació de les necessitats digitals per a la nova legislatura, a més de dissenyar, coordinar i executar les polítiques de ciberseguretat".

Tags

Categoría

Illes Balears