• dijous 30 de març del 2023

Cs aposta per "ser valents" amb les reformes de l'Estat i "qüestionar l'status quo" sense ser "antisistemes"

img

PALMA, 7 Oct.

La coordinadora autonòmica de Ciutadans (Cs) Balears i membre de l'Equip Polític per a la Refundació de la formació, Patricia Guasp, ha apostat aquest divendres per "ser valents" i "qüestionar l'status quo" per abordar les reformes que són necessàries a l'Estat, però sense ser "antisistemes". Així ho ha expressat Guasp, en declaracions a Europa Press, abans de la trobada a Palma de la gira 'Destino Refundación' ', en què participa també el portaveu de Cs a Santa Coloma de Gramenet i membre de l'Equip Polític per a la Refundació, Dimas Gragera.

La trobada s'emmarca en la gira que la formació està duent a terme per tot Espanya, un procés de participació amb militants i simpatitzants per acostar-los la refundació de Cs.

Sobre el procés de renovació al partit, Guasp assegura que té "bones sensacions" i creu que Cs serà "decisiu" en governs després de les properes eleccions, atès que la formació compta amb "l'aval", que no tenia el 2019, d'haver governat en diversos punts d´Espanya. "Moltes entitats em traslladen que hem de seguir, que tenim aquesta credibilitat", ha assenyalat.

En la mateixa línia s'ha expressat Dimas Gragera, que considera que la refundació farà "decisiu" a Cs a l'hora de conformar governs, sobretot a les Balears, on ha destacat "la figura de Patricia Guasp". "És un pilar fonamental de l'equip de refundació i la forma de treballar-ne i el seu equip volem que s'estengui", ha indicat.

Segons Guasp, Cs serà l'"únic" partit que s'atrevirà a qüestionar l'status quo, sense ser antisistemes, i abordar les reformes necessàries a l'Estat que el PP i PSOE porten dècades sense fer. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha molts ciutadans que se senten "orfes políticament" i, per això, la formació té "un deure històric de garantir que tinguin una alternativa il·lusionant per no haver de tornar a conformar-se amb el bipartidisme" ".

"Hem vist que els nostres afiliats volen que parlem clar, que defensem aspectes de la societat que ningú més defensa", ha ressaltat per la seva banda Dimas Gragera, qui es mostra convençut de "es necessari un espai regenerador i reformista” a Espanya. En concret, ha considerat que els simpatitzants de Cs busquen un partit "més flexible als territoris, on la militància tingui més participació, més autonomia en les decisions i una política més clara de pactes".

La trobada d'aquesta tarda a Palma pretén servir per explicar afiliats, militants, simpatitzants i societat civil, les primeres conclusions dels grups de treball d'escolta interns i la guia per reconnectar amb els espanyols que Cs està dibuixant ".

Aquestes conclusions són, segons Guasp, temes que per a Cs són prioritaris com a reformes en matèria d'educació, el reforç de l'estat de benestar, un aprimament de les administracions públiques o el foment de la conciliació. Aquestes idees, ha subratllat Guasp, surten dels més de 2.000 afiliats que han participat en el procés d'escolta.

Sobre el futur del partit després de la refundació, Guasp ha defensat que Cs mantindrà les grans línies de la seva programa, atès que els errors principals que, segons ha dit, ha pogut cometre la formació "són tàctics" i no tant d'idees.

Per la seva banda, Gragera ha insistit en la necessitat de ser "autocrítics", ja que el partit "no ha mostrat una utilitat en els darrers comicis". En aquest punt, ha considerat que la formació es reforma "des de la humilitat", mentre que altres partits ho han fet "per greus casos de corrupció o crisi a les gestions de govern".

De nou, Gragera ha coincidit amb Guasp que "Cs no té un problema programàtic", sinó que hi ha hagut "decisions estratègiques que han despistat el votant". Així, ha remarcat que l'espai polític que ha ocupat Cs se seguirà mantenint, però adaptant-se a la realitat actual: "No és el mateix el país del 2015 que el del 2023".

Notícies més vistes Avui