• dimarts 6 de juny del 2023

Cs Balears critica que "cents de famílies" quedin excloses de la gratuïtat en l'etapa 2-3 anys

img

PALMA, 7 Ago.

Ciutadans Balears ha rebutjat la forma en què el Govern ha posat en marxa la gratuïtat en l'etapa 2-3 anys, en excloure "cents de famílies" que porten els seus fills als CEI que no formen part de la xarxa complementària oa les escoles bressol.

Segons ha explicat la formació aquest diumenge en nota de premsa, són “totalment favorables” a la gratuïtat a l'etapa 0-3 anys. "És, de fet, un dels compromisos electorals amb què ens presentem als comicis de 2019 i una de les nostres esmenes a la Llei d'Educació presentada pel Pacte, que per cert va ser rebutjada de manera inexplicable pels partits de l'Executiu ", ha indicat la coordinadora de Cs Balears, Patricia Guasp.

En aquest punt, ha considerat que el problema de la proposta del Govern és "la forma en què té previst posar-la en marxa" .

"Armengol sembla entossudida a aconseguir el 'més difícil encara', ja que el que hauria de néixer com un clar avenç social no només està causant malestar en el sector i temor entre els ajuntaments, sinó que, el que és més greu, genera més desigualtats entre les famílies de les Illes", ha subratllat la també portaveu parlamentària de la formació.

"La gratuïtat en tota l'etapa 0-3 anys beneficiar tothom, no pot deixar fora els centenars de famílies que acudeixen als CEI no adscrits a la xarxa complementària ia les escoles bressol, quan és ben sabut que la xarxa pública d'escoletes i la xarxa complementària no disposen de places suficients per cobrir la demanda d'aquest servei, que és fonamental per a la conciliació”, ha afegit.

Així, ha considerat que aquestes famílies pateixen ja d'una "exclusió sistemàtica de beneficis socials", en no poder gaudir, segons ha exemplificat, de les beques-menjador o del bo escolar, "cosa intolerable per part d'un Govern que diu que és d'esquerres".

Finalment, la portaveu ha lamentat que l'Executiu autonòmic "insisteixi a fer primer publicitat de les seves mesures estrella, per després reflexionar sobre el seu contingut i concretar com implementar-les" .

Notícies més vistes Avui