• divendres 3 de febrer del 2023

Cs Balears demana impulsar els VTC i una prova pilot de bus i tren nocturn

img

PALMA, 15 Set.

El Grup Parlamentari Ciutadans (Cs) ha registrat aquest dijous una iniciativa a la Cambra balear amb propostes per a "avançar cap a una mobilitat sostenible", com impulsar els VTC o una prova pilot d'autobús i tren nocturn, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Així ho ha comunicat la portaveu parlamentària i coordinadora de Cs a les Illes, Patricia Guasp, que ha detallat que aquesta iniciativa també es registrarà a tots els municipis on la formació està a l'oposició.

Es tracta de mesures que, segons Guasp, busquen fer una Mallorca més sostenible i canviar els hàbits dels ciutadans perquè agafin més el transport públic.

Algunes propostes són una prova pilot de TIB i tren perquè els joves puguin desplaçar-se en festiu i durant els fins de setmana, així com impulsar els VTC a les Illes. Concretament, la formació aposta a les línies T2 i T3 de tren, que uneixen Palma amb Sa Pobla i Manacor, respectivament, i que es mantingui tot l'any de la línia d'autobusos interurbans L123 entre Santa Ponça i Cas Català.

A més, Cs proposa establir un tren que arribi a Alcúdia i Port d'Alcúdia i posar busos llançadora des del tren de Sa Pobla per connectar amb Alcúdia. Tot això, segons Guasp, amb el finançament dels fons europeus.

També demana una nova normativa "molt més moderna i adaptada a la realitat" per al taxi i una aplicació mòbil perquè els ciutadans puguin demanar un "a cop de 'clic'".

Per fomentar la intermodalitat, Cs aposta també per incorporar portabicis a les línies troncals dels autobusos interurbans, així com "donar més i millor" manteniment a l'Estació Intermodal de Palma, de manera que el principal node de transport públic de Balears rebi el tracte que mereixen els usuaris i deixi de ser un focus d'inseguretat ciutadana”.

Notícies més vistes Avui