• dilluns 5 de juny del 2023

Cs Balears demana rebaixar l'IVA del material escolar i la gratuïtat dels llibres de text

img

PALMA, 25 Ago.

Ciutadans (Cs) Balears ha registrat aquest dijous una iniciativa al Parlament en què demana mesures per pal·liar els efectes de la inflació el curs escolar vinent, com rebaixar l'IVA del material escolar o la gratuïtat dels llibres de text.

"Amb la inflació desbocada, les famílies hauran de gastar més en menjador, transport, material escolar i llibres", ha advertit la coordinadora i portaveu de Cs Balears, Patricia Guasp, qui ha indicat que la factura mitjana de cada alumne a les Illes se situarà entre els 400 i 500 euros," un cost que per a moltes famílies serà inassumible”.

Segons ha detallat la formació en nota de premsa, en aquest sentit, han presentat una Proposició No de Llei per impulsar un sistema de préstec de llibres de text que garanteixi la gratuïtat dels mateixos per a tot l'alumnat matriculat en centres púb lics i privats-concertats que es trobin cursant l'etapa d'educació obligatòria.

La iniciativa també demana garantir l'accés a Internet a aquelles famílies de les Balears que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica els fills de les quals estan matriculats a qualsevol dels cursos que comprenen l'etapa d'educació obligatòria en el marc del desenvolupament de l'abonament social per a serveis de comunicacions.

Així mateix, Guasp ha assenyalat que la seva formació, a través de la iniciativa, sol·licita impulsar les modificacions oportunes per reduir l'IVA del material escolar del tipus general (21 per cent) al tipus reduït (10 per cent) fins al 30 de juny del 2023. Finalment, la líder de Cs ha recordat que la Llei de Educació de Balears estableix l'accessibilitat universal, l'equitat, la igualtat de drets i oportunitats i la cohesió social i cultural dins el marc de la inclusió educativa de tot l'alumnat.

A més, a l'Esta tuto d'Autonomia de les Illes s'indica que totes les persones tenen dret a una educació de qualitat i accedir-hi en condicions d'igualtat, i estableix que es garantirà la gratuïtat de l'ensenyament als nivells obligatoris i als altres nivells que s'estableixin per llei.

"Aquest dret a la gratuïtat de l'ensenyament bàsic no opera de manera completa si atenem que cada any les famílies continuen fent front als costos d'adquisició dels llibres de text, cosa que suposa un esforç econòmic considerable per als pares, mares i tutors", ha conclòs Guasp.

Notícies més vistes Avui