• dimecres 7 de juny del 2023

Cs Balears lamenta que el PP "degrade les institucions acollint trànsfugues" en el seu partit

img

PALMA, 6 Oct.

Ciutadans (Cs) Balears ha lamentat aquest dijous que el Partit Popular (PP ) "degrade les institucions acollint i afiliant a trànsfugues" en la seva formació.

Així ha valorat Cs, en una nota de premsa, que els regidors "trànsfugues", Pere Joan Jaume, regidor de Sineu, i Ginés Sáez, edil de Llucmajor, hagin anunciat la seva afiliació al PP.

"El PP ja va fer un primer pas el 2021 en sortir del Pacte Antitransfuguisme per blanquejar aquestes pràctiques i mantenir-se als governs amb trànsfugues", ha censurat.

Des de la formació taronja han recordat que aquests dos exregidors de Cs ja es van donar de baixa del partit fa un any, i han tornat a exigir que renunciïn a les seves actes. En aquest sentit, la Carta Ètica de la formació taronja exigeix ​​al càrrec sortint elegit o designat per Cs que torni la seva acta “en el cas que cessi en la militància del partit per qualsevol causa o si en el futur no estigués moralment disposat a complir algun dels compromisos abans descrits”.

Per tot això, Cs ha demanat als regidors que “tinguin la dignitat i la lleialtat de deixar la seva acta al partit i respectin la voluntat dels votants ".

La coordinadora autonòmica de Cs Balears, Patricia Guasp, s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió a través del seu compte de Twitter, on ha assegurat que "el transfuguisme és una forma de corrupció" i ha lamentat que "el PP aculli a les seves files i mantingui trànsfugues als seus governs". "Dos exedils que no han tornat la seva acta en contra de l'ètica política i la voluntat dels votants de Cs", ha subratllat.

Notícies més vistes Avui