• dimecres 30 de novembre del 2022

Cs Balears qualifica de "improvisat" i "excloent" el Decret de gratuïtat de l'educació 2-3 anys

img

PALMA, 10 Set.

Ciutadans (Cs) a Balears ha qualificat de "improvisat" i "excloent" el Decret de gratuïtat de l'educació 2-3 anys per considerar que "ataca a l'equitat de les famílies".

Segons ha manifestat la coordinadora autonòmica de Cs Balears i portaveu del grup liberal al Parlament, Patricia Guasp, "s'està davant un altre 'decretazo' improvisat i oportunista del Govern, que deixa fora de la gratuïtat centenars de famílies i exclou guarderies i Centres de Educació Infantil (CEI) que no formen part de la xarxa complementària”. Pimem, Pilar Noguera, i el secretari general d'Escola Catòlica, Antoni Vives, per abordar el decret de gratuïtat d e l'educació 2-3 anys que es porta al Parlament per a la seva convalidació aquest dimarts que ve.

En aquest sentit, Guasp ha lamentat que "el Govern hagi llançat, a un mes de l'inici escolar, i quan les matrícules ja estan fetes, aquesta mesura més electoral que una altra cosa” i ha volgut aclarir que “per descomptat Cs està d'acord en l'essència i la gratuïtat de l'educació infantil de 0 a 3 anys, però sense improvisacions i que arribi a totes les famílies".

Així mateix, Guasp ha denunciat que el Govern "ha deixat de banda el sector i no s'ha consensuat" i ha acusat Armengol de "mentir les famílies" "anunciant "amb grans titulars" que l'educació de dos a tres anys seria gratis per a tots quan "la realitat és que només seran gratuïtes quatre hores durant deu mesos excloent els dos mesos d'estiu i quan, a més, un 70 % de les famílies seguiran pagant per portar els seus fills a escoles bressol i escoletes”. "A part del malestar al sector i temor entre els Ajuntaments, aquest decret genera més desigualtats entre les famílies de les illes", ha assenyalat la portaveu de Cs Balears qui ha criticat "la improvisació constant del Govern d'Armengol" .

"En temps d'incertesa on les famílies ho estan passant malament necessitem una bona gestió i no aquesta propaganda electoral per part del Govern", ha manifestat Guasp, que ha insistit que "la gratuïtat en tota l'etapa 0-3 anys ha de beneficiar tothom, no pot deixar fora centenars de famílies que acudeixen als CEI no adscrits a la xarxa complementària ia les escoles bressol, quan la xarxa pública d'escoletes i la xarxa complementària no disposen de places suficients per cobrir la demanda d'aquest servei, que és fonamental per a la conciliació”.

Finalment, la portaveu de Cs ha posat èmfasi que “aquest decret va en contra de l'equitat de les famílies, la llibertat educativa, la inclusió i la igualtat d'oportunitats".

Notícies més vistes Avui