• dimecres 7 de desembre del 2022

Cs demana a Hila que "doni la cara" perquè expliqui per què ha cessat dos regidors i manté una imputada

img

PALMA, 30 Jun.

La portaveu de Cs a l'Ajuntament de Palma, Eva Pomar, ha exigit aquest dijous a l'alcalde de la capital balear, José Hila, que "doni la cara" i expliqui per què ha cessat dos regidors i manté Neus Truyol malgrat estar imputada "per un delicte mediambiental".

Pomar ha considerat que Hila ha de cessar Truyol "per dignitat" ja que "la Fiscalia fa una acusació en base a informes i proves recollides per l'IGME i el Seprona" ". "Aquest discurs que són interessos econòmics i denúncies polititzades queda gens en el moment en què la Fiscalia, amb informes del Seprona i de l'IGME, t'acusa d'un delicte mediambiental", ha reiterat Pomar, que ha assenyalat que a l'any 2019, el PSIB va treure Truyol d'Emaya perquè passés a encarregar-se de la regidoria de Model de Ciutat. "Si ho hagués fet tan bé no l'haguessin tret d'allà", ha declarat.

D'altra banda, Pomar ha explicat que al ple d'aquest dijous demanen la compareixença de l'alcalde. "Veurem si s'atreveix a debatre amb l'oposició o s'amaga darrere d'algun regidor. De moment, s'ha amagat i no ha volgut passar les compareixences al principi del ple", ha indicat.

aquest sentit, Pomar ha declarat que "el cessament de dos regidors de Podem i la petició de presó per a la líder de MÉS són massa fronts per a l'alcalde, a qui se li faran molt llargs aquests mesos fins al final de la legislatura ".

Finalment, ha tornat a demanar a l'alcalde que "trenca amb els seus socis populistes i nacionalistes que anteposen els seus interessos als de la ciutat i que han sumit Palma a la vergonya i la mala gestió" ".

Notícies més vistes Avui