• dijous 2 de febrer del 2023

Cs demana un programa específic per a persones amb diversitat funcional sense discapacitat reconeguda o inferior al 33%

img

PALMA, 12 Jul.

Ciutadans (Cs) al Consell de Mallorca demanarà al ple de dijous que ve la posada en marxa per part de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) d'un programa de suport específic a persones amb diversitat funcional, trastorns d'atenció, alteració de conducta i problemes de salut mental que no tinguin reconegut un grau de discapacitat o aquest sigui inferior al 33 per cent, així com a les seves famílies. s'esforcen per oferir una atenció unificada i organitzada als que presenten aquest tipus de problemes, però atès que les seves accions estan enfocades a persones amb un grau de discapacitat superior al 33 per cent, que no arriben a aquesta xifra queden en una situació vu lnerable".

Per això, Cs veu necessari crear un programa específic per atendre les necessitats d'aquestes persones i de les seves famílies, "de manera que puguin gaudir de la qualitat de vida que mereixen", ha apuntat Cifre.

El conseller ha declarat que, juntament amb el programa, volen també que es promoguin accions de formació sobre diversitat a totes les persones que treballen en l'àmbit social o tenen contacte amb famílies que comptin entre els seus. membres amb alguna persona amb diversitat funcional, perquè "sàpiguen identificar correctament les situacions de manera personalitzada i puguin atendre-les directament o saber a quina instància s'han d'adreçar".

Notícies més vistes Avui