• divendres 31 de març del 2023

Cs Mallorca rebutja que s'exclogui escoletes privades de la gratuïtat de l'etapa 2-3 anys

img

El partit recorda que hi ha molts nens que es queden sense plaça a la pública i demana que la subvenció es concedeixi directament a les famílies< /p>

PALMA, 1 Ago.

Ciutadans (Cs) al Consell de Mallorca ha rebutjat que la gratuïtat anunciada pel Govern per a l'etapa 2-3 anys exclogui part de les escoletes privades , en considerar que "això suposa a la pràctica generar desigualtats entre les persones que opten per uns centres o per altres".

Segons ha explicat en un comunicat el conseller de Cs al Consell de Mallorca Osvaldo Cifre, recolzen totes les mesures que afavoreixin la conciliació laboral i familiar, però no poden acceptar "una mesura que afavoreix només una part de la població i s'oblida d'una altra".

"Els motius per triar un centre o un altre són molt variats, i normalment no tenen a veure amb el fet que siguin públics o privats , sinó més aviat per preu o proximitat al domicili oa la feina”, ha explicat Cifre, que ha subratllat que “els centres públics i els CEI privats que mantenen un conveni amb la Conselleria d'Educació, que són els que sí que entren a aquesta mesura, no disposen de places suficients per cobrir tota la demanda, per la qual cosa deixar fora la resta no té sentit”.

Segons ha declarat, la manera d'evitar que les famílies es quedessin sense aquesta gratuïtat per falta de places, seria que s'oferís la subvenció directament a les famílies i fossin elles les que decidissin on portar els nens.

Cifre ha indicat que estaran "molt pendents" d'aquest tema perquè consideren que es tracta d'"un error garrafal que només genera greuges comparatius entre les famílies de l'illa".

Notícies més vistes Avui