• dimarts 6 de juny del 2023

Cs presentarà una esmena a la totalitat a la Llei Menorca Reserva de la Biosfera

img

Guasp critica que "el Pacte només vol limitar a cop de prohibició, reducció i decreixement"

MENORCA, 16 Jul

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) presentarà una esmena a la Llei Menorca Reserva de la Biosfera, pel fet que "el Pacte només vol limitar a cop de prohibició, reducció i decreixement", ha criticat la coordinadora autonòmica de Cs Balears i portaveu parlamentària, Patricia Guasp.

Segons ha informat Ciutadans aquest dissabte en una nota de premsa, la coordinadora autonòmica de Cs Balears i portaveu parlamentària, Patricia Guasp, el diputat dels liberals per Menorca, Jesús Méndez, i el coordinador insular i conseller de Cs, Eugenio Ayuso, s'han reunit amb la vicepresidenta de CAEB a l'illa, Joana Mora, la gerent d'Associació hotelera de Menorca (Ashome), Azúcena Jiménez, president de PIME, Justo Saura i la secretària general, María García i l'associació Agrame per escoltar les seves reivindicacions i necessitats pel que fa a la Llei Menorca Reserva de la Biosfera.

Després de les reunions mantingudes amb els agents econòmics i representants de la societat civil de Menorca, la portaveu de Cs Balears ha anunciat que "el grup parlamentari Cs presentarà una esmena a la totalitat, així com esmenes parcials a la Llei Menorca Reserva de la Biosfera amb l'objectiu de millorar i alleujar tots els articles que l'únic que fan és limitar a cop de prohibició, reducció i decreixement”.

En aquest sentit, Guasp ha denunciat que “la prohibició i la limitació que tan de moda estan ara amb el Govern i al Consell de Menorca és el fracàs de les polítiques públiques".

"Des de Cs estem d'acord que s'ha de regular i s'ha de limitar en algun cas, però s'ha de fer des de l'ordenació i des de la gestió, mai s'ha de limitar prohibint o reduint", ha incidit la líder de Cs, que ha afirmat que aquesta és la postura que defensa Cs i que "està en sintonia al que han traslladat els agents socials i econòmics de l'illa".

Així, Guasp ha assegurat que "es tracta d'una llei invasiva de les competències tant autonòmiques com estatals" i ha recordat que Cs ja va advertir que és una llei "innecessària".

"No és una llei de conservació ni de protecció mediambiental, sinó que és una llei de traspàs de competències estatutàries encoberta sota el paraigua de la sostenibilitat”, ha manifestat la portaveu de Cs, que ha criticat que “la llei neix sense el consens del Consell social, els agents mediambientals i diferents sectors com l'agrari, energètic, nàutic i empresarial”.

Així mateix, Guasp ha destacat que el sector agrari menorquí tampoc se sent identificat amb aquesta llei. "A aquest sector no li han de parlar de sostenibilitat perquè són ells els primers que són sostenibles i mantenen el territori", ha assenyalat.

A més, la portaveu de Cs ha mostrat la seva preocupació perquè, ha lamentat, "des de les administracions no s'estan impulsant les indústries estratègiques de Menorca", i ha alertat que "a aquest pas convertiran el Consell de Menorca a la gran empresa de l'illa".

"Des de Cs no acceptem el pensament únic del que fa tant gala l'esquerra i també els sobiranistes; i el gran exemple és aquesta llei: o aquestes amb la llei o aquestes contra la sostenibilitat", ha manifestat Guasp, que ha conclòs que "aquesta llei crea un entramat d'organismes i guinguetes, desincentiva les inversions amb un augment de la burocràcia, més informes, més retards a l'administració i sobretot demostra una vegada més que el Pacte només sap prohibir o limitar". p>

Notícies més vistes Avui