• dijous 2 de febrer del 2023

Cs qüestiona la capacitat de treball del Govern després d'un estiu "amb un Pacte en retrocés i més dissolt que mai"

img

La formació registra una PNL de mesures urgents per abordar l'assetjament escolar

PALMA , 7 Set.

La coordinadora de Ciutadans (Cs) Balears i portaveu parlamentària de la formació, Patricia Guasp, ha anunciat que dimarts que ve, en sessió plenària, preguntarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre "com pot garantir que treballin en interès de la ciutadania després d'un estiu amb un Pacte en retrocés i més dispers i dissolt que mai".

Així s'ha expressat Guasp aquest dimecres a la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, on ha manifestat també la seva "preocupació" per les polítiques que es duran a terme en aquest context polític.

D'altra banda, ha informat que n'han registrat una Proposició No de llei després del cas d'assetjament a un nen en un col·legi de Lloseta. En aquest sentit, la seva petició insta a posar en marxa, "de manera immediata", millores en els protocols de detecció primerenca de casos d'assetjament escolar i conductes suïcides en escolars.

A més, posa sobre la mesa la necessitat de protocols "més eficients i eficaços perquè cada nen compti amb suport i recursos", així com d'augmentar les plantilles dels professionals orientadors, "que semblava que desapareixerien", i la plantilla de professionals psicòlegs clínics.

Finalment, la proposta sol·licita que el Govern insti l'Estat a posar en marxa el Pla nacional de prevenció del suïcidi, "dotat de pressupost suficient i eficient", ha considerat la portaveu, que ha alertat que "la temptativa de suïcidi no fa més que augmentar".

La coordinadora de Cs Balears ha assenyalat també que aquest dimecres han registrat la petició de la creació d'una comissió no permanent al Parlament --que també es demanarà al Consell de Mallorca-- per fer er un seguiment de l'execució i compliment de les mesures proposades a l'Informe del Parlament Europeu (PE) sobre menors tutelades.

"Volem que aquestes mesures es compleixin i espero que tots els grups que formen part del Pacte votin a favor", ha conclòs Guasp.

Notícies més vistes Avui