Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cueto va informar a Rotaeche que les Balears no continuarien amb la reclamació per les mascaretes al desembre. Cueto va informar a Rotaeche al desembre que les Balears no continuarien amb la reclamació per les mascaretes.

Cueto va informar a Rotaeche que les Balears no continuarien amb la reclamació per les mascaretes al desembre. 

Cueto va informar a Rotaeche al desembre que les Balears no continuarien amb la reclamació per les mascaretes.

En les converses parlen d'un favor

PALMA, 29 feb.

L'empresari Juan Carlos Cueto, el presumpte 'cervell' de l'empresa investigada en el cas Koldo, va informar al desembre al titular de Solucions de Gestió, Íñigo Rotaeche, que el Govern balear "en principi" no tenia intenció de continuar amb la reclamació pel contracte de les mascaretes.

Així ho recull el jutge Ismael Moreno en un auto d'aquest mes on acordava continuar amb les escoltes telefòniques als investigats. La investigació recull converses entre els imputats sobre la reclamació balear, de les quals l'Audiència dedueix que l'exassessor del ministre José Luis Ábalos, Koldo García, "ha influït perquè un tercer --desconegut-- es posi en contacte amb Cueto i puguin arribar a un acord". Més endavant, l'auto parla que Koldo hauria exercit influència "a través de dues persones diferents" i el 4 de desembre Cueto transmet a Rotaeche que Balears no tindrà intenció de mantenir la reclamació.

"Això era un favor que li estava demanant el teu veí... ell i el seu ex cap... i sembla ser que l'altre ha dit que sí... perquè li han donat un altre favor a canvi". És la transcripció literal dels punxos recollits en l'auto, on el jutge aclareix que "del devenir de la intervenció telefònica en curs es referiria a José Luis Ábalos Meco".