• dijous 30 de març del 2023

Darias diu que hi ha "clima d'entesa" sobre el plus dʻinsularitat però no confirma si es negocia un increment

img

IBIZA, 8 Jul.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha destacat a Eivissa que "hi ha un bon clima d'entesa i cal seguir avançant" en relació amb les peticions dels sanitaris de les Balears per aconseguir un millor plus d'insularitat, encara que no ha confirmat si ja es negocia aquest increment.

>

També ha avançat que el proper Consell Interterritorial de Sanitat tractarà el repartiment dels fons per a l'Atenció Primària, reconeixent la seva preocupació per una “excessiva temporalitat” de les plantilles sanitàries. En aquest sentit, ha posat en valor els processos d'estabilització duts a terme des del Govern.

Darias, juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat la nova Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou , a Eivissa.

Segons Armengol, amb l'ampliació, les consultes han passat de quatre a vuit i s'ha pogut alleugerir la càrrega dels facultatius que treballen al centre.

També ha destacat el suport "fonamental" del Govern a les Comunitats Autònomes durant la pandèmia.

Per la seva banda, Darias ha valorat la tasca del Govern en relació a l'increment de contractacions i també de les retribucions " que és important per fidelitzar".

Sobre la pandèmia, Darias ha assegurat que podria parlar-se ja d'un alentiment de la corba epidèmica, pendent sempre de diversos informes.

Darias ha fet una crida a la "cultura de la cura" i ha animat a la vacunació els qui encara no tenen la pauta completa.

Notícies més vistes Avui