Declara el policia nacional destinat a Balears com investigat en la causa del 'Procés'. Declara el policia nacional destinat a Balears com a investigat en la causa del 'Procés'.

Declara el policia nacional destinat a Balears com investigat en la causa del 'Procés'. 

Declara el policia nacional destinat a Balears com a investigat en la causa del 'Procés'.

El SUP diu "no creure en les casualitats" i titlla d'"estrany" que la citació judicial s'hagi donat uns dies del pacte d'investidura

PALMA, 10 Nov.

El policia nacional destinat a Balears ha declarat aquest divendres com a investigat en la causa del 'Procés', segons ha informat el Sindicat Unificat de Policia (SUP) en un comunicat, en el qual ha expressat el seu suport al company.

Cal recordar que els fets es remunten a 2019, quan es van efectuar les protestes per la sentència els dies 18 i 19 d'octubre. Per aquell temps, l'agent en qüestió realitzava funcions de seguretat i custòdia a Barcelona.

En el mateix comunicat, el sindicat ha defensat al company, a qui fa unes setmanes, estant ja destinat a les Illes, li va arribar una citació judicial per declarar aquest divendres.

Segons ha afirmat el SUP, "des del primer moment" l'advocat Eduardo Luna es va fer càrrec de la defensa i "fins a la data d'avui tot han estat impediments per part dels jutjats de Barcelona", que "no han deixat accedir a la causa ni facilitat informació per a la preparació de la defensa". A més, han sostingut que el policia investigat "encara no sap quins fets se li imputen".

En total són 45 els policies i guàrdies civils que es troben en aquesta situació, motiu pel qual el SUP ha convocat aquest divendres una concentració davant dels jutjats de Barcelona com a senyal de suport.

No creiem en les casualitats; la citació uns dies del pacte d'investidura ens estranya", han afegit.

Per finalitzar, el sindicat ha sentenciat que no necessiten una llei d'amnistia perquè "no es pot posar en el mateix sac als bons i als dolents". "Nosaltres confiem en la justícia i tots i cadascun dels policies seran absolts per la justícia", han esperat.

Tags

Categoría

Illes Balears