• dimecres 7 de juny del 2023

Decreten presó per a set dels detinguts en l'operació antidroga a Son Banya

img

Guàrdia Civil assegura que els caps de l'organització es troben en parador desconegut

PALMA, 19 Jul.

La titular del jutjat d'instrucció número 6 de Palma, en funcions de guàrdia, ha decretat presó per a set dels detinguts a l'operació antidroga duta a terme aquest cap de setmana a Son Banya conjuntament per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.< /p>

D'aquesta manera, la jutgessa va dictaminar presó provisional comunicada i sense fiança per a quatre dels arrestats i sota fiança per a tres dels detinguts. Aquests la van consignar aquest dilluns a la nit al jutjat amb la qual cosa no van entrar a la presó.

A l'operació antidroga, agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal composta per persones de origen espanyol que subministrava cocaïna a clans del poblat de Son Banya.

Segons ha comunicat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, després d'un any de recerca s'han dut a terme tres fases d'explotació durant els mesos de juny i juliol de la denominada operació 'Atlàntida-X-Gèmina', duta a terme per Policia Nacional i Guàrdia Civil de Balears, la qual s'ha saldat amb un total de 28 detinguts, tots pertanyents a una organització criminal liderada per dos clans coneguts.

Després de gairebé 50 registres domiciliaris, una trentena dels quals al poblat de Son Banya, s'han intervingut 750 grams de cocaïna, 200 grams d'haixix, més de 500 plantes de marihuana i 3 quilos en cabdells, 1.800 compres imits de kamagra, una pistola i un rifle en perfecte estat d'ús amb la seva munició, 15 bàscules de precisió i 180.000 € en efectiu. El clan 'Del Langa' subministrava cocaïna a altres clans de Son Banya, principalment al liderat pel conegut 'Ove', que auxiliat per familiars, dirigien més de 10 punts de venda de cocaïna al poblat, oberts 24 hores i amb uns guanys que superen els 5.000 euros al dia.

>

Aquesta operació és la més gran duta a terme a les batudes històriques contra el poblat, ja que 31 registres domiciliaris i desmantellament de 10 punts de venda no s'hauria pogut dur a terme sense la col·laboració dels dos cossos policials que van aportar la participació de més de 200 agents.

Els caps de l'organització es troben en parador desconegut, ha confirmat la Guàrdia Civil, ja que únicament fan acte de presència per a la recaptació monetària, tenint les residències fora de la zona de Palma , de manera que es conti nuen les indagacions per aconseguir la detenció dels mateixos.

Notícies més vistes Avui