• dilluns 5 de juny del 2023

Deixalles col·labora amb 80 hotels de Balears per restaurar i donar un segon ús al mobiliari

img


PALMA, 14 Oct.

La Fundació Deixalles ha iniciat una col·laboració amb uns 80 hotels de Balears per a millorar, restaurar i donar un segon ús a mobiliari que serà retirat i que en algunes cases torna al mateix sector hoteler.

Es tracta del projecte 'Fem que circuli', que compta amb 400.000 euros de finançament del Govern central, segons ha explicat la directora de Deixalles, Xesca Martí, en declaracions als mitjans després d'una visita de la secretària d'Estat per a l'Agenda 2030 Lilith Vestrynge.

Vestrynge ha ressaltat que tracta d'un "bon exemple" de la necessitat del treball coordinat entre administracions i sector hoteler per impulsar iniciatives "que haurien de ser replicades a altres comunitats autònomes".

Martí ha explicat que gràcies al projecte , es dóna valor afegit al mobiliari recollit en tres sent anats. D'una banda, el valor artístic. D'altra banda, el valor social, perquè suposa la creació de contractes d'inserció. I, finalment, valor ambiental, per la prolongació de la vida útil.

La directora de Deixalles ha subratllat l'èxit inesperat de la iniciativa fins al punt d'haver de frenar nous convenis per la impossibilitat de tenir espai per emmagatzemar mobles.

Notícies més vistes Avui