Delegat del Govern en funcions: "Espanya no es trenca, la Constitució n'és garantia".

Delegat del Govern en funcions:

PALMA, 6 Des.

El secretari de la Delegació del Govern i delegat del Govern en funcions, Ramón Morey, ha afirmat aquest dimecres que la Constitució és la garantia que "Espanya no es trenca" perquè compta amb els instruments per a la seva reforma parcial o total per adaptar-se a la realitat i a les necessitats derivades de la seva aplicació.

Després del nomenament d'Aina Calvo com a secretària d'Estat d'Igualtat, Morey ha presidit l'acte institucional pel 45 aniversari de la Carta Magna i ho ha fet defensant la legitimtat dels governs validats per la transparència dels mecanismes democràtics de l'Estat. "Qui dubti d'això, potser està dubtant també de la nostra democràcia", ha assenyalat en el seu discurs.

El delegat en funcions ha considerat que ser constitucionalista és ser conciliador i, en aquest sentit, ha qualificat com "inacceptable" que se't tildi de dictadura lingüística qualsevol acció encaminada a fomentar l'ús del català a les Balears.

Morey ha afegit que ser constitucionalista és també defensar el diàleg i les institucions i ha expressat la seva preocupació per la conducta de qui "amb el seu silenci, blanqueja, ampara, acompanya o valida" els comportaments violents en el marc de les legítimes protestes.

El representant de l'Executiu central ha instat a "desterrar de l'arena pública" les expressions que posen en dubte la qualitat de la democràcia espanyola. "Convertir l'exercici de la llibertat d'expressió en un tiroteig verbal contra les institucions fa tremolar la nostra democràcia".

Categoría

Illes Balears