• divendres 31 de març del 2023

Demanen 31 anys de presó a dos homes per abusar d'almenys dues menors tutelades i proveir droga a 10 més a Palma

img

Els individus donaven a les noies diners i drogues a canvi de sexe

PALMA, 28 Oct.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha citat divendres que ve (09.45 hores) dos homes acusats d'abusar sexualment i en diverses ocasions d'almenys dues menors tutelades a l'habitatge d'un d'ells, així com de proporcionar droga a deu noies més. La Fiscalia demana en total 31 anys de presó per a tots dos per diferents delictes, entre els quals hi ha corrupció de menors. Major, on residia un dels individus i al qual van acudir, convidades per ell, diverses noies que s'havien fugat de casa seva o de centres.

Durant aquestes trobades, el processat donava alcohol a les menors, a més de regals i diners en efectiu per obtenir-ne relacions sexuals, "una vegada que aquestes tenien minvades les seves capacitats pel consum d'alcohol i cocaïna". En particular, va mantenir relacions amb almenys dues, estant aquestes pràcticament inconscients en el moment dels fets.

Un cop es va dur a terme el registre de l'habitatge, es van trobar dues bàscules petites per a la preparació de les dosis, un embolcall blau amb cocaïna, a més de diners en efectiu, un matxet i 12 pastilles d'un medicament per tractar la disfunció erèctil.

El Ministeri Fiscal assegura a més que les substàncies trobades al pis eren utilitzades per l'acusat per donar-les a les noies i que consumissin a casa seva o als centres de menors. En concret, va proporcionar cocaïna a, almenys, deu menors.

A aquest domicili acudia també el segon encausat, que residia al mateix edifici, i que proporcionava a les nenes marihuana per consumir al mateix pis o fora.

En una ocasió, aprofitant que la menor es trobava amb les seves facultats "pràcticament anul·lades" segons el fiscal, aquest segon processat va mantenir relacions sexuals completes amb la menor.

Fiscalia considera els fets constitutius d'un delicte continuat d'abusos sexuals, de corrupció de menors i contra la salut pública, per això demana per al primer individu 20 anys de presó i la mesura de llibertat vigilada per un temps de cinc anys, i per a el segon 11 anys de presó i cinc més de llibertat vigilada.

A més, el Ministeri Públic sol·licita que els dos processars indemnitzin una de les víctimes en la quantitat de 6.000 euros pels danys morals.

>

El març passat, la Policia Nacional va detenir e dues persones com a presumptes autors d'un delicte de menors i contra la salut pública.

La investigació es va iniciar per una informació que alertava que algunes menors podien haver mantingut relacions sexuals amb adults a canvi de substàncies estupefaents, assenyalant que algunes tornaven als seus domicilis sota els efectes del consum de drogues i fent al·lusió a un habitatge on els adults donaven cobertura a les menors fugades.

A aquesta informació se n'hi va sumar una altra del GOR de la Policia Nacional que, en els dispositius efectuats en zones d'oci, va tenir coneixement d'un habitatge a la zona de Cala Major que podria estar aixoplugat a menors, algunes presumptament fugades i que podrien estar prostituint-se sota la protecció del titular del domicili. /p>

El grup UFAM de la Policia es va fer càrrec de les gestions i amb tota la informació rebuda va iniciar una investigació, aconseguint identificar dos homes que suposadament ofr feien droga a menors d'edat i que haurien mantingut relacions sexuals amb algunes.

Finalment els dos homes van ser detinguts i es va decretar presó provisional per a tots dos.

Cal recordar que el passat octubre, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna de vuit anys i mig de presó a un home per pagar a menors i abonar-les amb regals i droga a canvi de sexe.

Així, va ratificar la condemna imposada el gener de 2021 per l'Audiència Provincial de les Balears per delictes de corrupció de menors. En aquest procediment es va jutjar un altre home, espanyol de 65 anys, que va reconèixer els fets durant el judici. En canvi, el segon processat, nigerià de 40 anys, es va declarar innocent defensant que creia que les noies eren més grans.

L'Audiència va considerar provat que concertava cites amb les menors, inclosa una que només en tenia 14. anys, en hotels de Palmanova i Magaluf per tenir-hi sexe.

Els agents de la Guàrdia Civil van examinar mòbils de l'acusat i van constatar oferiments de diners --on fins i tot es facilitava un número de compte per fer l'ingrés-- i diverses al·lusions a què les noies estaven recloses a "el centre", de les quals es podria deduir que l'acusat sabria que eren menors. p>

El processat va ser detingut en companyia de dues noies, una menor d'edat, en un hotel a Calvià, després que la Guàrdia Civil anés estrenyent el setge i vigilés diàriament les bases de dades d'hostatgeria per detectar si es allotjava en hotels de Mallorca.

Durant el judici, els interrogatoris a les menors van ser difícils perquè van donar respostes escarides i confuses que no coincidien amb allò declarat en instrucció. De fet, la Fiscalia va haver de llançar en diverses ocasions advertiments sobre les conseqüències de mentir al judici, assenyalant a les noies que no havien de "protegir ningú". La més jove de les menors es va negar a comparèixer i el judici va haver de suspendre's durant setmanes.

Va ​​ser una educadora social del centre on es trobava interna qui va aportar pistes sobre el que havia pogut passar. Segons va declarar, després d'una fuga la vigília del seu aniversari, la nena va tornar al centre "plorant" i amb molt mal aspecte, tancant-se a la seva habitació. "Deia que havia passat una cosa terrible i que no volia parlar", va explicar.

L'endemà, la menor va demanar que li administressin la píndola de l'endemà. No va donar gaires detalls més enllà d'esmentar que havia estat "amb un noi", però per les seves paraules l'educadora va interpretar que havia passat una cosa greu.

A més, la professional va incidir que la menor no rebia una paga però tot i això "manejava molts diners", i que era consumidora de marihuana i cocaïna.

D'altra banda, empleats d'un dels hotels on acudia l'home van assenyalar que el acusat donava altes propines i per això estaven tots "molt contents" amb ell, que era "molt bon client". Un d'ells va admetre que això va propiciar que ningú intentés esbrinar si estava passant alguna cosa "rara", tot i que l'home anava habitualment a l'hotel amb noies molt joves.

Una cambrera de pisos sí que va donar avís la Guàrdia Civil quan va veure dues noies sortir de l'habitació de l'acusat --que sempre reservava una suite de luxe--. Les joves li van semblar "cries" i segons la seva versió es notava "clarament" que eren menors.

Notícies més vistes Avui