• dijous 30 de març del 2023

Demanen set anys de presó per a un home per incendiar la terrassa dels seus veïns amb coets i petards la nit de Cap d'Any

img

PALMA, 3 Set.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears celebrarà aquest proper dijous la vista prèvia al judici contra un home acusat d'incendiar la terrassa dels veïns amb coets i petards la nit de Cap d'Any.

La Fiscalia demana set anys de presó per al processat per un presumpte delicte d'incendi, així com 36.456 ,87 euros en concepte d'indemnització pels desperfectes ocasionats a l'habitatge.

Segons l'escrit de la Fiscalia, els fets es remunten a l'1 de gener del 2017, just després de les campanades, quan l'acusat va llançar diversos coets des del seu balcó a Palma "sense adoptar cap tipus de precaució malgrat el risc de la seva acció".

Els coets i els petards van passar molt propers a l'habitatge que estava davant i, de fet, un d'ells va passar a prop de la cara d'una de les persones ncontraven a la terrassa de lhabitatge, les quals van haver de ficar-se dins del domicili davant lexplosió dels petards.

D'acord amb la Fiscalia, l'acusat va continuar amb els seus llançaments de material pirotècnic "de forma temerària i un ells va impactar directament contra el mobiliari de la terrassa i va provocar un incendi, explotant els finestrals. Els perjudicats van haver d?abandonar en pijama i de forma precipitada el domicili, així com la resta de veïns, que no van poder tornar fins que els bombers van extingir l?incendi.

Els desperfectes a la terrassa d'aquest domicili van pujar a 70.400 euros, dels quals 33.943,13 van ser abonats per la companyia asseguradora, per la qual cosa es reclamen 36.456,87 euros al processat.

L'habitatge va quedar inhabitable, segons el Ministeri Fiscal, i per això els perjudicats es van haver de traslladar a un altre habitatge fins que aquest va ser reformat.

Un altre domicili i la façana d'un immoble també van patir desperfectes a causa de l'incendi, però tant la propietària com la comunitat de veïns van renunciar a qualsevol indemnització .

Notícies més vistes Avui