Demanen sis anys de presó a un home per dirigir una barca de sis metres amb 14 persones, dues d'elles menors.

Demanen sis anys de presó a un home per dirigir una barca de sis metres amb 14 persones, dues d'elles menors.

PALMA, 13 de gener.

La Fiscalia demana sis anys de presó a un home acusat de patronejar una pastera de sis metres d'eslora amb 30 persones a bord, dos d'ells menors, d'Algèria a Cabrera el mes d'abril de 2022.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha citat el proper dilluns, 15 de gener, a l'home per al judici, a partir de les 10.00 hores.

La pastera va ser localitzada per Salvament Marítim i Guàrdia Civil el 26 d'abril de 2022 prop de les costes de l'illa de Cabrera. Segons la Fiscalia, la travessia va començar cap a les 02.30 hores del dia 24 d'abril d'aquell mateix any des d'una platja a prop d'Algèria. A la pastera hi viatjaven, a més de l'acusat, 13 persones, dues d'elles menors d'edat.

La Fiscalia situa al processat als comandaments de la pastera. Assegura que l'acusat va ser "l'encarregat de manejar l'embarcació des d'Algèria fins a les costes espanyoles".

El Ministeri Fiscal destaca en el seu escrit el perill que va suposar la travessia pels migrants, atès que la pastera "no complia cap estàndard de seguretat marítima internacional" i "superava amb escreix el seu límit de capacitat de passatge". A més, no disposava de pals salvavides per a tots els passatgers, ni radar, GPS o ràdio.

De fet, l'acusació pública assenyala també que en el moment del rescat s'havien acabat les reserves d'aigua o menjar per als passatgers.

La Fiscalia apunta a més que es van quedar dos dies sencers a la deriva, "a expensas de qualsevol eventualitat que els pogués succeir en alta mar", com ara ofegaments, hipotèrmies severes "i altres funestes conseqüències", i "sense possibilitat de comunicar amb terra".

El Ministeri Públic sosté que l'acusat havia estat designat conductor de l'embarcació per part de persones no identificades assegudes a Algèria. Segons la Fiscalia, cobraven a cada adult entre 600 i 2.800 euros en dínars al·gerians.

El Ministeri Públic considera els fets constitutius d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i demana per a l'acusat sis anys de presó.

.

Tags

Categoría

Illes Balears