Notícies Balears.

Notícies Balears.

Demaneu limitar les noves rutes aèries i posar "el fre" al creixement del trànsit aeri de les Balears. Exigeixen limitar les noves rutes aèries i posar "el fre" al creixement del trànsit aeri de les Balears.

Demaneu limitar les noves rutes aèries i posar

PALMA, 15 de març.

La Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport de Palma ha exigit aquest divendres, en el marc de la campanya europea 'Suficient creixement dels aeroports', limitar la implementació de noves rutes aèries a les Balears i posar un fre al "creixement descontrolat" del trànsit aeri a la comunitat davant de l'impacte "perjudicial" que destaquen que té per a la salut de les persones i el territori.

El membre de Fridays for Future, Pere Joan Femenia, ha assegurat en roda de premsa que l'augment d'arribades de turistes a l'arxipèlag després de la pandèmia "agreuja problemes a la massificació turística" i provoca l'entrada a un sector immobiliari "d'alt poder adquisitiu" que "contribueix a la crisi de l'habitatge".

En aquest sentit, ha apuntat que "hi ha més interessos econòmics que socials" en les reformes de les instal·lacions portades a terme per Aena, amb les quals es pretenen "superar en lloc de mantenir" el volum de passatgers de l'any 2019. A més, ha subratllat que les Balears han augmentat la recepció de jets privats, "el que augmenta l'elitització del sector turístic".

Per aquest motiu, la portaveu del grup ecologista GOB, Margalida Ramis, ha comentat la necessitat d'un estudi de capacitat de càrrega i de decreixement a les Illes a causa de l'impacte que hi ha en el medi ambient i en la salut de la població.

A més, ha assenyalat que les institucions "han mentit" en negar que no s'ampliaria la capacitat d'entrada dels passatgers a l'aeroport de Palma. També ha lamentat que les administracions públiques inverteixin en promoció turística en les fires internacionals per atreure més visitants.