Notícies Balears.

Notícies Balears.

Desactivat un projectil d'artilleria de calibre 105 mm trobat en una finca de Palma. Desactivat un projectil d'artilleria de calibre 105 mm trobat en una finca de Palma.

Desactivat un projectil d'artilleria de calibre 105 mm trobat en una finca de Palma.

Desactivat un projectil d'artilleria de calibre 105 mm trobat en una finca de Palma.

PALMA, 8 de març.

La Policia Nacional ha desactivat un projectil d'artilleria de calibre 105 mil·límetres que es trobava en una finca de Sant Jordi, a Palma.

Els agents, segons han informat en nota de premsa, van rebre l'avís aquest passat dijous cap a les 08.00 hores per part del propietari de la finca, que havia trobat un artefacte explosiu en la seva propietat. El mateix havia estat traslladat a la finca fa anys per un amic del propietari.

Una patrulla d'Atenció al Ciutadà de la Policia Nacional es va presentar al lloc i, al comprovar que es tractava d'un artefacte real, va avisar al grup Tedax, activant el corresponent protocol per a aquest tipus de situacions.

Es tractava d'un projectil d'artilleria de calibre 105 mil·límetres i que, a causa de la seva perillositat, va ser traslladat a instal·lacions militars per a la seva destrucció, procedint-hi de forma controlada i prenent les mesures de seguretat establertes.

La Policia ha recomanat a la ciutadania que, en cas de localitzar un artefacte explosiu, incendiari o d'índole similar, s'abstinguin de tocar-lo, moure'l o manipular-lo, avisant immediatament al 091, ja que pot haver-hi risc d'explosió en qualsevol moment.