• divendres 31 de març del 2023

Desarticulades a Eivissa dues bandes criminals dedicades al tràfic de drogues i blanqueig de capitals

img

IBIZA, 19 Set.

La Guàrdia Civil ha desarticulat dues bandes criminals assentades a Eivissa dedicades al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals. En total hi ha 32 detinguts.

L'operació Dragon Ball s'ha desenvolupat en col·laboració amb els Carabinieri i la Guardia di Finanza i amb el suport de la DIA (Direzione Investigativa Antimafia) i personal especialitzat del projecte [email protected] per a la lluita contra grups mafiosos.

Segons ha informat l'Institut armat, l'operació s'ha desenvolupat en dues fases consecutives, els dies 13 i 17 de setembre passat, amb un dispositiu en què han participat prop de 400 agents de la Guàrdia Civil a Eivissa, Màlaga, Barcelona i Tenerife, destacant la intervenció d'unitats d'assalt, pilots de drones i equips per a la detecció d'alleujos ocults, tot sota la direcció del centre de coordinació establert per la Prefectura de la Guàrdia Civil de Balears.

Durant l'operació s'han intervingut importants quantitats de substàncies estupefaents, armes de foc, grans quantitats de diners en efectiu i documents que poguessin estar relacionats amb e l blanqueig de diners procedents d?activitats delictives.

L'objectiu d'aquesta operació ha estat dues organitzacions criminals, una d'origen italià i una altra d'origen albanès, assentades a Eivissa i amb ramificacions a altres punts d'Espanya i del estranger.

El resultat final de l'operació ha consistit en la desarticulació de dues de les organitzacions més importants delictives dedicades al tràfic de drogues que operaven a l'illa d'Eivissa, evitant la introducció al mercat de 94.500 dosis de MDMA i cocaïna valorades en 4,1 milions d'euros i la immobilització de béns mobles i immobles amb un valor aproximat de 22 milions d'euros.

A l'operatiu s'han realitzat un total de 32 detencions entre els que hi ha ciutadans italians, albanesos i hongaresos, i s'han practicat 42 registres d'immobles, 38 a Eivissa, un a Barcelona, ​​dos a Màlaga i un a Tenerife, a més de la localització de zulos en paratges boscosos a l'illa d'Eivissa.< /p>< p> La droga confiscada ascendeix a 18 quilos de metamfetamines amb què es podrien haver fabricat 870.000 pastilles d'èxtasi; 4.5 kg de cocaïna; una plantació de cànnabis amb 600 plantes de marihuana, així com quantitats significatives d'altres substàncies, estris de pesatge i premsat. A més, s'han confiscat dues armes de foc, 330.000 euros en efectiu i 23 vehicles de gamma alta.

L'operatiu ha permès el bloqueig de 116 comptes corrents i 15 propietats d'alt standing utilitzats per al blanqueig de capitals .

Entre els objectes incautats s'han intervingut rellotges de luxe, joies, documents relacionats amb comptes bancaris a l'estranger, documents d'identitat falsos, inhibidors de freqüència, multitud de telèfons mòbils, memòries USB, tauletes i altres dispositius electrònics.

L'organització criminal d'origen italià desarticulada està vinculada a la Ndrangheta, dedicada al tràfic de drogues a escala internacional, utilitzant per al transport de cocaïna vehicles equipats amb sistemes d'ocultació sofisticats i embarcacions.

p>

El destí de la droga era principalment Itàlia i Espanya i provenia directament i de Sud-amèrica. Els membres d'aquesta organització destaquen per l'ús de la violència utilitzant mètodes com la tortura i fins i tot arriben a la comissió d'assassinats a Itàlia.

Durant la investigació s'ha evidenciat la possessió d'armes de foc per part de els objectius presents a Eivissa. Els membres residents a Espanya han estat relacionats amb casos d'extorsió a Itàlia, a més de realitzar activitats de blanqueig de capitals a Espanya.

A aquesta organització, en aquesta investigació, se li imputa el 2020 l'aprehensió 1.500 quilograms de cocaïna a la província de Màlaga.

Pel que fa a l'organització albanesa desarticulada, caracteritzada per utilitzar els mateixos mètodes violents que la italiana, Guàrdia Civil ha informat que proveïa aquesta d'armes de foc i droga a l'illa d'Eivissa.

Ambdues organitzacions invertien els seus guanys respectius en propietats immobiliàries a les principals destinacions turístiques d'Europa, entre les quals destaca l'illa d'Eivissa.

Notícies més vistes Avui