Notícies Balears.

Notícies Balears.

Desarticulat grup criminal que robava mòbils a persones grans i els extreia diners dels seus comptes a Palma. Desarticulat grup criminal que robava mòbils a persones grans i els extreia diners dels seus comptes a Palma.

Desarticulat grup criminal que robava mòbils a persones grans i els extreia diners dels seus comptes a Palma.

Desarticulat grup criminal que robava mòbils a persones grans i els extreia diners dels seus comptes a Palma.

PALMA, 16 Març.

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb agents de la Policia Local de Palma, han detingut a tres persones, dos homes i una dona, tots ells d'origen peruà, com a presumptes autors de 25 furts de telèfons mòbils comesos a l'interior dels autobusos de l'EMT, així com nombrosos delictes d'estafa realitzades en accedir als terminals de les víctimes canviant les contrasenyes i buidant els comptes o obtenint préstecs.

En una nota de premsa, ambdós cossos policials han informat que la investigació es va iniciar al setembre de l'any passat 2023 per part dels agents de la Comissaria Centre de la Policia Nacional, on es troben adscrits agents de la Policia Local, dedicats tots ells a la investigació de furts.

Els agents van detectar un augment de furts comesos en les línies de transport, i això, gràcies a les recerques, els va portar a la identificació dels integrants d'un grup criminal així com d'altres persones que feien de "mulles" per a la recepció dels diners que treien dels comptes bancaris.

Els agents van descobrir que el grup criminal era d'una naturalesa itinerant, els components del qual operen en equips de tres a quatre persones amb estades reduïdes a l'illa i que es dedicaven al furt continuat en línies d'autobusos, principalment de telèfons mòbils que posteriorment utilitzaven per cometre estafes.

Els investigats accedien als comptes bancaris de les víctimes, en la seva majoria persones de edat avançada, ocasionant un greu perjudici econòmic, deixant els comptes buits o arribant a rebutjar rebuts ja pagats per aconseguir més diners i fins i tot demanaven préstecs.

Posteriorment, els diners eren transferits a altres comptes a nom de persones que no integraven directament el grup però que actuaven com "mulles", que es quedaven amb un percentatge i desviaven els diners al grup criminal.

Les víctimes perfectes eren persones de edat avançada ja que sovint implementaven escasses mesures de seguretat a les claus d'accés, podent desbloquejar amb facilitat els terminals.

El grup criminal seria el responsable d'uns 60 furts en els últims sis mesos, aconseguint extreure diners per un import de 50.000 euros.

Els investigadors van detectar la presència de diversos integrants del grup criminal que havien vingut a l'illa fa dues setmanes i que formaven un equip de tres persones.

Per això, es va establir un dispositiu aconseguint la seva localització, sent interceptats pels agents, que van comprovar que en menys de tres hores ja havien sostret tres telèfons mòbils i una targeta bancària, realitzant diversos càrrecs i arribant a fer trucades dels terminals a les diferents entitats bancàries.

Els agents van procedir a la detenció dels tres integrants de l'equip com a presumptes autors de 25 furts, així com nombroses estafes.

Els detinguts van passar a disposició judicial decretant-se per part del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia, la prohibició de visitar o residir a l'illa mentre instrueixi el procediment.

La investigació continua oberta ja que no es descarten noves detencions.