• divendres 31 de març del 2023

Desarticulen un grup de carteristes i detenen 17 persones per diferents motius a l'aeroport de Palma

img

PALMA, 3 Jul.

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup de carteristes i detingut 17 persones persones per diferents motius a l'aeroport de Palma.

Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, dimecres passat, agents policials van procedir a la detenció d'un grup de carteristes compost per un home, de origen espanyol de 67 anys, i dues dones, una d'origen neerlandès de 24 anys i una altra d'origen bosnià de 46 anys, com a presumptes autors de fins a cinc furts a l'aeroport de Palma.

< p> Els detinguts, que actuaven de forma coordinada, tenien com a fi turistes estrangers, sobretot d'edat avançada, que arribaven a l'aeroport en autobusos gestionats per touroperadors, una vegada finalitzat el seu període de vacances, quan es disposaven a agafar els vols de tornada als seus país és d'origen.

Aquest grup de carteristes es caracteritzava per la gran habilitat de les dones detingudes per sostreure les carteres de les seves víctimes, la majoria de les quals les portaven a la butxaca del darrere dels pantalons, donant-se la circumstància que les ara detingudes, un cop s'havien apoderat dels diners en efectiu, arribaven a deixar la cartera al costat de la maleta de les víctimes. Això ha fet pensar als investigadors que molts perjudicats en no haver patit la sostracció dels seus documents de viatge i davant la por de perdre els vols no van arribar a interposar denúncia.

No obstant, a aquest grup de carteristes se'ls imputen un total de cinc delictes de furt, comesos a l'Aeroport de Palma, pels quals van obtenir 2.697 euros i 330 lliures. Part dels diners van ser recuperats pels agents en el moment de la detenció.

Per part de la Policia Nacional s'ha sol·licitat a l'Autoritat Judicial una ordre d'allunyament de les instal·lacions aeroportuàries de la ciutat de Palma per a els tres detinguts, que ha estat concedida.

Així mateix, durant el juny passat, la Policia Nacional va realitzar control fronterer al passatge de 5.477 vols, revisant un total de 570.108 viatgers, la immensa majoria procedent de Regne Unit i Irlanda. En aquest període es va denegar l'entrada a Espanya, a cinc persones, nacionals del Regne Unit, Ghana, Nova Zelanda, Sud-àfrica i el Marroc, per incomplir els requisits d'entrada al país, per absència de visat o superar el temps màxim d'estada a territori Schengen.

A més, la Policia Nacional va detenir 17 persones a l'aeroport de Palma, quatre per Reclamació Judicial, tres per delicte de Hurto, i deu persones, cinc albanesos, dos georgians, dos somalis i un kuwaitià, per Falsificació Documental, quan intentaven viatjar utilitzant passaports falsificats de països pertanyents a la Unió Europea.

Notícies més vistes Avui