Desestimen la demanda d'una dona contra un banc per incloure-la en una llista de morosos després de requerir-li una deute 16 vegades.

Desestimen la demanda d'una dona contra un banc per incloure-la en una llista de morosos després de requerir-li una deute 16 vegades.

PALMA, 6 Oct.

L'Audiència Provincial de les Illes Balears ha desestimat la demanda d'una dona contra el Banc Sabadell que considerava vulnerat el seu dret a l'honor per incloure-la en un fitxer de morosos després de requerir-li el pagament d'una deute 16 vegades.

Així ho havia ratificat el Jutjat de Primera Instància número 3 d'Eivissa en una sentència datada l'1 de juny de 2022.

La dona alega en el seu recurs que les adreces de requeriments de pagament no són coincidents amb l'assignada al contracte de targeta de crèdit i que les notificacions remeses figuren com no lliurades.

Per la seva banda, l'entitat manifesta que està acreditada l'existència d'una deute certa, vençuda i exigible no abonada; així mateix, indica que aquestes notificacions, fins a 16 d'elles, es van efectuar conforme determina la llei i ressalta la innecessitat actual dels requeriments previs de la deute si ja s'estableix en el contracte la possibilitat que el deutor sigui inclòs en un fitxer de morosos.

"No ens trobem simplement davant un enviament massiu de requeriments, entre ells a la demandant, en el qual no consta la recepció, sinó que també comptem amb el fet que els efectuats no consten retornats", assenyala l'Audiència.

Per al tribunal no hi ha prova de canvi de domicili de la dona que hagués estat comunicat a l'entitat bancària ni de que els missatges via SMS es remetessin a un telèfon aliè al seu.

"Per tant, i davant la manca de circumstàncies excepcionals que excloguessin la recepció de la carta a l'adreça a la qual va ser enviada, és raonable considerar acreditada la recepció del requeriment", conclou la Sala.

En conseqüència, els magistrats rebutgen el recurs d'apel·lació.

Tags

Categoría

Illes Balears