Notícies Balears.

Notícies Balears.

Desmantellada una banda que introduïa a Ibiza grans quantitats de droga.

Desmantellada una banda que introduïa a Ibiza grans quantitats de droga.

IBIZA, 12 Nov.

La Guàrdia Civil ha dut a terme a Ibiza l'operació Ferrati, desarticulant una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i blanqueig de capitals, entre Sud-amèrica i Europa. En l'operació s'ha procedit a la detenció de vuit persones, totes elles per delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i organització criminal.

Segons ha informat l'Institut armat en una nota de premsa, en l'operatiu s'han practicat 15 registres --12 a l'illa d'Ibiza i tres a Madrid--, on s'ha intervingut 7,3 quilograms de cocaïna, quatre de MDMA, 750 grams de cocaïna rosa, 14 quilos de sàmara, 800 grams de ketamina, 127.000 euros en efectiu, una pistola Glock 26 amb munició, una arma curta simulada i 19 vehicles, la majoria d'ells d'alta gamma, valorats en dos milions d'euros.

L'operació es va iniciar a finals de l'any 2021, quan els agents van detectar que existia una organització de caràcter internacional dedicada a introduir importants quantitats de droga a l'illa d'Ibiza.

Continuant amb les investigacions, es va poder constatar que l'organització comptava amb una xarxa de contactes, empreses i infraestructura, que utilitzava per introduir grans partides de droga a Europa, contenidors que traslladaven les substàncies per via marítima des dels països de producció, principalment Brasil i Colòmbia, fins a ports de València, Barcelona, Amberes i punts d'Itàlia.

En aquests punts, la banda comptava amb contactes que facilitaven la sortida de la mercaderia, procedint finalment al seu trasllat als llocs de destí, entre ells l'illa d'Ibiza, utilitzant per a això tant camions com vehicles amb sistemes sofisticats d'ocultació.

El grup desarticulat a Balears comptava amb la infraestructura necessària per adquirir part d'aquesta mercaderia i, posteriorment, mitjançant mètodes sofisticats d'ocultació en vehicles de luxe, introduir-la des de Madrid a Ibiza. Una vegada allí era distribuïda a través de diversos punts de venda a l'illa, així com unes quantitats que traslladaven a Mallorca. Tot això reportava un important benefici econòmic que era blanquejat a través d'empreses controlades per l'organització.

Entre aquestes empreses s'hi trobava una de lloguer de vehicles de luxe, propietat de l'organització, que a més de blanquejar els diners provinents del tràfic de drogues, era utilitzada per introduir la cocaïna a Balears, emprant alguns dels vehicles que havien estat modificats per instal·lar-los el que es coneix com a "caletes".

L'operació ha estat duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Balears (UOPJ) i han participat diferents unitats de la Guàrdia Civil.

.