Notícies Balears.

Notícies Balears.

Desmantellat un grup criminal per estafar a ciutadans, incloent-hi residents d'Ibiza.

Desmantellat un grup criminal per estafar a ciutadans, incloent-hi residents d'Ibiza.

IBIZA, 14 Oct.

La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones i ha investigat a una més per presumptes delictes d'estafes en diverses províncies, entre elles Ibiza, en el marc de l'operació 'Helpboy'.

Segons ha informat l'Institut Armat, els investigadors van tenir coneixement de diverses estafes telefòniques conegudes amb el nom del 'fill en apuros' que havien ocasionat pèrdues econòmiques a les seves víctimes.

Aquestes estafes seguien un mateix 'modus operandi'. Les víctimes rebien un missatge per via SMS o a través d'alguna xarxa social, en els quals els detinguts es feien passar pels seus fills. En aquest missatge, aquests els feien creure que els seus fills havien perdut el seu mòbil i per això es comunicaven amb un altre número, necessitant urgentment líquid.

A continuació, els estafadors proposaven a les seves víctimes que realitzessin una transferència bancària a un compte concret, argumentant la impossibilitat de fer-la ells mateixos per problemes en el sistema. Quan les víctimes realitzaven les transferències, els detinguts extreien ràpidament els diners a través de caixers ubicats en entitats bancàries, supermercats o sales de jocs de la província de Sevilla amb l'objectiu que si alguna víctima reclamava els diners, no hi hagués líquid en el compte.

Els investigadors van analitzar diversos comptes bancaris relacionats amb aquestes estafes i van localitzar moviments de fins a 15.000 euros, descobrint que els titulars dels comptes s'emportaven un cinc per cent dels diners estafats per cedir el seu compte als membres del grup criminal. L'activitat dels estafadors s'estenia per diverses províncies, entre les quals s'ha comprovat que hi ha víctimes a les localitats de Laguna de Duero (Valladolid), Valladolid, Ibiza, Brion (Corunya) i Betanzos (Corunya).

La quantitat de diners estafats ascendeix a 26.299 euros. La investigació ha estat portada a terme per agents de la Guàrdia Civil de l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de Los Palacios, a la província de Sevilla.