• dilluns 5 de juny del 2023

Desmantellen una plantació de marihuana en una finca de Santa Maria del Camí que comptava amb seguretat

img

La policia ha detingut un home en l'operació

PALMA, 25 Jul.

La Policia Nacional ha detingut un home d'origen espanyol i 35 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, ja que té en una finca de Santa Maria del Camí una plantació de marihuana que comptava a més amb mesures de seguretat per evitar ser detectada .

La investigació, segons han informat els agents, es va iniciar a Palma i va ser desenvolupada pel Grup II d'Estupefaents en col·laboració amb la Policia Local de Palma.

Després de setmanes de recerca , i després de seguiments i vigilàncies, van aconseguir identificar un punt concret del terme municipal de Santa Maria, encara que van ser gestions "complexes" donades les mesures de seguretat utilitzades.

Al lloc, una finca de grans dimensions i amb diverses construccions aparentment legals, els policies van detectar elements de valor per a la investigació i posterior sol·licitud d'entrada i registre. D'aquesta manera, van comprovar que l'habitatge comptava amb diverses càmeres de seguretat que controlaven el perímetre de la finca.

Amb això es va detectar un enorme sistema d'abastament d'electricitat ocult mitjançant fullaraca i brutícia, que s'estenia durant desenes de metres fins a l'habitacle secret utilitzat per a la plantació.

Finalment, els agents van identificar diverses estades amb possibles usos, com a soterranis per a l'emmagatzematge de drogues i el seu tractament en assecat, o una habitació sota el nivell del terra de grans dimensions amb "clara inspiració" a les construccions búnquer, ha informat la policia.

Després de l'entrada a la finca, els agents van procedir a la detenció de l'home i van registrar les estances, totes elles sota el nivell del sòl, en què van observar diferents infraestructures per a l'emmagatzematge i tractament de les plantes.

En darrer lloc van localitzar una porta que ocultava un habitacle ple de plantes de marihuana en darrera fase de floració. També es va intervenir marihuana en cabdells.

Notícies més vistes Avui