Desmuntat el punt de venda de cocaïna més actiu de Ciutadella.

Desmuntat el punt de venda de cocaïna més actiu de Ciutadella.

MENORCA, 28 d'agost.

La Policia Nacional de Ciutadella ha desmantellat un dels punts de venda més actius de la ciutat, procedint a la detenció de tres persones i imputant una quarta com a presumpta autora dels delictes d'integració a grup criminal i tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar gràcies a la detenció, al juliol de 2022, d'un ciutadà colombià que va viatjar en vaixell fins a Ciutadella amb un paquet de 350 grams de cocaïna d'alta pureza oculta a la seva roba, així com per la informació obtinguda durant els dispositius de prevenció de seguretat ciutadana a les zones d'oci durant l'estiu, quan es van aixecar nombroses actes per possessió de cocaïna.

La Policia Nacional va començar a sospitar de la presència d'un grup de ciutadans colombians fortement establerts en la localitat, de manera que van iniciar el control en diversos domicilis on efectuaven les vendes directes als clients i d'altres pisos 'segurs' per guardar els diners o quantitats més elevades de droga.

Així, els agents d'estupefaents de la Policia Nacional a Ciutadella van dur a terme diversos registres domiciliaris.

En el primer es van trobar diverses dosis preparades per a la seva venda immediata, diners en efectiu i un petit pulmó on guardaven les roques de cocaïna pura per a la seva posterior elaboració i processament. Les roques tenien un pes d'entre 18 i 25 grams, les dosis estaven preparades per a petits passis d'entre 0,5 grams i 2,5 grams de cocaïna.

Després d'aquest primer registre van quedar detinguts els tres principals responsables, ingressant en presó preventiva dos d'ells.

En dies posteriors es va realitzar una inspecció en un garatge regentat per una dona que col·laborava amb els investigats, trobant diners i cocaïna també en roques d'entre 20 i 25 grams al seu interior, de manera que va ser imputada.

En total s'han confiscat més de 200 grams de cocaïna disposats per a la seva venda, dosis de marihuana i haxix, substància de tall, més de 5.000 euros en efectiu, nombrosos terminals mòbils, televisors, bicicletes que eren utilitzades pels 'clients VIP' amb les quals els traficants es desplaçaven per acudir als seus domicilis i altres articles de divers valor.

Tags

Categoría

Illes Balears