• dilluns 5 de juny del 2023

Detectades dues noves colònies de cria de voltor comú a la Serra de Tramuntana

img

PALMA, 13 Jul.

El Servei d'Agents de Medi Ambient ha detectat dues colònies noves de cria de voltor comú (Gyps fulvus ) al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, si bé fins ara la localitat tradicional es trobava entre el centre i el nord de la serralada , aquest any s'ha corroborat l'existència de dues colònies noves cap a l'interior de l'illa.

Al recompte anual, s'han detectat 21 parelles que han tirat endavant un mínim de 21 cries. L'any passat van ser 24 parelles que van fer 15 pollets. En general, es manté la tendència a l'alça en el nombre de parelles que es reprodueixen des que es va iniciar el seguiment de la població, el 2012.

El voltor comú va arribar a l'arxipèlag balear el 2008 arran d'un temporal de vent, que va arrossegar un nombrós grup d'aquesta espècie mentre feien la migració des de la península cap a Àfrica. Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d'aire per desplaçar-se i, per tant, tenen dificultat per volar sobre el mar on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Es tracta d'una au protegida inclosa al Pla Terrasse de conservació de rapinyaires diürnes.

XOX

Notícies més vistes Avui