• dijous 30 de març del 2023

Detenen cinc persones per producció massiva de marihuana a Son Gotleu i la Soledat

img


PALMA, 28 Oct.

Agents de la Policia Nacional i la Policia Local de Palma han desenvolupat una operació contra l'anomenat clan del 'Cauta', establert a Son Gotleu i la Soledat, que s'ha saldat amb la detenció de cinc persones espanyoles d'entre 30 i 55 anys per produir de manera massiva marihuana.

Segons la Policia Nacional, les dades d'intervenció de marihuana als barris esmentats confirmaven la incessant circulació d'aquesta substància als carrers i alertaven de l'existència d'una organització amb capacitat per produir-la de manera continuada.

D'aquesta forma, els agents van començar a analitzar els membres del clan. A la cúspide, el patriarca encapçalava les accions, si bé hauria delegat les funcions logístiques i executives en un familiar que, al terreny, dirigia l'activitat il·lícita. Per sota d'ells, diversos homes (aliens al clan però propers als seus membres) havien estat captats per a la realització de tasques de cultiu i custòdia.

Els agents van localitzar els immobles francs del clan, llocs on s'havien establert els centres de producció de marihuana. Aquests llocs es van establir per aconseguir una producció cíclica i continuada de cànnabis. Tot això basat en la reducció dels costos mitjançant l'ocupació d'habitatges i la defraudació de fluid elèctric.

Acreditada l'estructura, diferenciades les funcions dels membres i localitzats els pisos francs, els agents van comunicar a l'Autoritat Judicial competent l'operació, permetent l'entrada i registre simultània de les cases dimecres passat.

Desenes d'agents van assaltar els quatre habitatges de forma simultània aturant el grup 'in fraganti' i comprovant finalment que tot el que s'ha apuntat a l'escrit al jutjat corresponia amb la realitat. El clan comptava amb tres centres de producció de marihuana amb capacitat per abastir el mercat negre de forma continuada, els quals van ser desmantellats i es va intervenir prop de mig miler de plantes de marihuana. Els membres del clan van ser arrestats, encara que no es descarten més detencions. , així com una pistola elèctrica i una armilla antibales.

Les cinc persones han estat detingudes com a presumptes autors de delictes d'integració en grup criminal, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric així com tinença il·lícita d'armes.

Notícies més vistes Avui