• dimecres 7 de juny del 2023

Detenen dos empleats per estafar 60.000 euros a un restaurant manipulant tiquets

img

PALMA, 13 Ago.

La Policia Nacional ha detingut dos exempleats d'una coneguda cadena de restaurants a Palma, un home de 36 anys i una dona de 32 anys, per manipular els tiquets i estafar l'empresa al voltant de 60.000 euros durant uns quants anys.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Balears en una nota de premsa, tots dos empleats es dedicaven suposadament a manipular i modificar els tiquets de caixa un cop els clients havien abonat el compte del comandament que havien consumit.

D'aquesta manera, haurien provocat a l'empresa un perjudici econòmic de prop de 41.000 euros acreditats i el període del qual abasta des de l'any 2019 al 2022. No obstant això, les investigacions que s'estan duent a terme condueixen que els fets s'estaven produint des de l'any 2017, per la qual cosa se sospita que el muntant econòmic de l'estafa pot arribar a assolir els 6 0.000 euros aproximadament.

La trama d'aquests dos treballadors, segons el relat dels agents, es va descobrir quan per part de la responsable de la mercantil es va fer un canvi en el sistema informàtic del cobrament de les caixes registradores de tots els seus locals.

Així, es va poder descobrir que els tiquets havien estat manipulats. Van observar llavors que alguns dels productes que constaven a les comandes indicaven import zero, fet que va estranyar l'empresària.

A partir d'aquell instant, la propietària va començar a fer una investigació interna dins de la seva empresa i va demanar tots els tiquets dels diferents restaurants. D'aquesta manera es va adonar que en alguns dels locals es produïen aquestes modificacions de preus i en altres no.

Tot seguit l'empresària, amb intenció de verificar els fets, va fer dues accions alhora. D'una banda, va facilitar tots els tiquets manipulats a una empresa perquè fes un informe pericial. Així es va corroborar l'acció dels dos empleats.

D'altra banda, es va estrènyer el cercle dels restaurants on els tiquets havien estat manipulats fent un registre dels empleats que havien realitzat la seva jornada laboral als diferents locals fins a que va coincidir amb els dos treballadors en qüestió.

En aquest punt va cridar l'atenció que als establiments que aquests treballaven, les caixes registradores presentaven tiquets amb els seus imports modificats.

Per assegurar la autoria dels fets, va realitzar una comprovació dels tiquets de caixa quan tots dos treballadors es trobaven de vacances i les caixes no presentaven durant l'absència de la parella manipulacions, ni rectificacions amb import zero en cap rebut.

Davant el que ha passat, i un cop corroborades totes les sospites que tenia l'empresària va procedir a l'acomiadament de la parella, així com la interposició de la denúncia que va presentar a dependències policials de la Prefectura Superior de Policia de Balears.

Una vegada que el Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics va tenir la denúncia a la mà, va arrestar els dos presumptes autors, acusats d'estafa i falsedat documental. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Notícies més vistes Avui