• divendres 31 de març del 2023

Detenen nou homes per traficar amb droga ocultant-la en contenidors i altres llocs a Palma

img

PALMA, 19 Jun.

Agents de Policia Nacional, en col·laboració amb Policia Local, han desenvolupat una operació contra el trànsit de drogues a l'Arenal de Palma, procedint a la detenció de nou homes, d'entre 26 i 58 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per traficar amb droga ocultant-la a contenidors i altres llocs de la ciutat.

Segons ha informat la Policia aquest diumenge en una nota de premsa, la investigació desenvolupada pel Grup II UDYCO-Estupefaents de la Policia Nacional s'ha centrat en els voltants del conegut carrer 'del pernil'. /p>

L'operació 'Container' va ser concebuda per donar resposta ràpida a les nombroses queixes de veïns, comerciants i hostalers assentats als voltants de la zona d'oci de l'Arenal a Palma. A les queixes s'alertava de possibles traficants de drogues que operarien sota l'aparença de venedors ambulants de souvenirs i bijuteria.

Els agents van establir un pla d'actuació dividit en diverses fases. A la primera, els policies van acudir de forma periòdica a les zones d'interès identificant aquelles persones que, passejant de manera continuada pels carrers, oferien reiteradament objectes i souvenirs als milers de turistes que passegen per l'Arenal. Així, en aquesta primera fase, els policies van aconseguir distingir entre persones que de forma il·legal ofereixen articles de baixa qualitat i aquells que sota la mateixa aparença feien continus oferiments de droga als vianants.

A partir d'aquell moment , un total de nou persones centrarien la investigació donant lloc a la segona fase, que va consistir a demanar quants indicis fossin possibles per consolidar l'actuació i distribuir les responsabilitats pertinents.

D'aquesta manera, els agents van descobrir que els sospitosos seguien un procés nou basat en l'ocultació de la droga en elements fixos de la via pública, la majoria contenidors d'escombraries.

Concretament, els policies van poder esbrinar com tots els investigats acordaven vendes de drogues amb turistes fent-los esperar als voltants, per després acudir als contenidors propers, manipulant al seu interior, extraient les substàncies.

Un cop localitzats tots els contenidors on els sospitosos ocultaven les substàncies estupefaents, els agents van establir punts de vigilància individuals en cada un, podent observar com els ara detinguts introduïen en buits desenes de bossetes de diferents drogues, marihuana, haixix, MDMA i cocaïna. També, es va descobrir com es valien de varetes fetes a mà amb les que no només eren capaces d'introduir bosses de drogues utilitzant la totalitat de l'espai sinó també extreure-les amb rapidesa per no cridar l'atenció.

Precisament, aquest sistema nou va cridar latenció dels agents i va precipitar la fase operativa. No es podia deixar actuar els sospitosos més temps ja que augmentaven la sensació d'inseguretat de la zona i suposaven un perill potencial que persones --sobretot joves-- poguessin tenir accés a drogues.

Tot això va provocar que dijous passat agents de diverses unitats dels dos cossos policials es dirigissin a la zona realitzant un macrooperatiu en què van participar prop de 50 agents.

Durant l'operatiu, els agents van procedir a la detenció de nou homes , com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A més, van realitzar una batuda pels carrers investigats, localitzant centenars de bossetes de drogues ocultes en contenidors i altres llocs. de quilo de cànnabis, 90 bossetes de cocaïna i més de 300 pastilles de MDMA. També es va intervenir haixix, substàncies potenciadores de l'activitat sexual i sis bossetes del que podria ser heroïna, cosa que suposarien un total de 950 dosis de substància pel que sembla estupefaent.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Notícies més vistes Avui