• dimecres 29 de març del 2023

Detenen quatre homes per uns 50 robatoris en habitatges a diversos barris de Palma

img

PALMA, 22 Ago.

La Policia Nacional ha detingut quatre homes d'origen macedoni de 25, 28, 30 i 36 anys, com a presumptes autors de mig centenar de robatoris amb força en domicilis ubicats als barris de Son Espanyolet, Plaça dels Patins, Es Fortí, Bons Aires i carrer Aragó i confluències, a Palma.

Segons han informat en una nota de premsa, el grup de Robatoris de la Policia Nacional ha aconseguit amb aquests arrestos desmantellar un grup criminal dedicat a la comissió sistemàtica de robatoris amb força en domicilis habitats, en què feien servir per a les obertures de portes, entre altres tècniques, la de l'impresioning, bec de lloro o extractor de bombí.

La tècnica de l'impresioning, han afegit és molt especialitzada i permet obrir les portes dels domicilis encara que hagin estat tancades amb doble volta de clau, sense provocar cap tipus de forçament, empl eando per a això claus mestres.

En les altres dues tècniques, bec de lloro o extractor, s'emprèn directament contra el bombí aconseguint l'obertura de la porta.

Segons han explicat, la investigació es va iniciar el mes de maig, quan els agents van detectar un augment de robatoris en què es feien servir tècniques molt concretes d'obertura dels domicilis. Els assalts estaven sent aparentment comesos per un grup criminal d'origen macedoni.

Els robatoris es cometien en horari diürn, aprofitant que els habitants es trobaven absents, per a això es cercioraven trucant prèviament als timbres dels domicilis .

Un cop a l'interior de l'habitatge, sostreien diners i joies. Segons han indicat, serien uns 50 els habitatges assaltats, tots situats en zones cèntriques, en pisos de cert poder adquisitiu i la majoria en plantes altes o àtics.

Segons han indicat, les indagacions del grup de Robatoris de la Policia Nacional van aconseguir obtenir els indicis així com determinar el 'modus operandi'.

D'aquesta manera, els membres del grup haurien recalat a Mallorca al mes de maig sota l'aparença de turistes.

p>

Els agents van aconseguir identificar els integrants del grup i van comprovar que deixat d'allotjar-se en hotels i que comptaven amb un pis franc que servia de base i allotjament per als investigats.

Davant d'aquest escenari, els agents van establir multitud de dispositius de vigilància fins que van aconseguir esbrinar que el pis franc era a Andratx (Mallorca) i van establir un operatiu policial divendres a la nit, fent una entrada i registre a l'immoble.

Així , els agents van capturar quatre int egrants del grup, tots ells d'origen macedoni, i van intervenir diners en efectiu, joies i altres efectes, així com eines per cometre els robatoris.

Alguns dels efectes intervinguts provenien de robatoris a domicilis i van ser reconeguts per els seus propietaris, fent-los entrega dels mateixos.

Dels quatre arrestats, només un compta amb antecedents a Palma l'any 2018. Tots van passar a disposició judicial diumenge al matí i es va decretar presó provisional . La investigació continua oberta ja que no es descarten noves detencions.

Notícies més vistes Avui